Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
Jørund Flaa

Grimstad: Ferdige med forhandlinger for i natt

FERDIGE: Tor Eriksen (H) er altså mannen i midten. Fra høyre: Håvard Røiseland (Ap), Øystein Møretrø (H), Tor Eriksen (H), Kim Ytredal, Unni Wold. Foto: Marie Kalvehagen

Høyre er ferdige med forhandlingene for natten i Grimstad, opplyser Tor Eriksen, Høyres forhandlingsleder.

– Vi har snakket med alle partiene. Det ser positivt ut. Litt avhengig av personstemmene når det gjelder noen partier og hvem som kommer inn, sier Eriksen

Han er tydelig på at alt tyder på at Høyre får ordførervervet.

– Ingenting er bestemt, men vi gjorde jo et svært godt valg, sier han, og understreker at alt tyder på et borgerlig samarbeid.

– Resten får vi ta når protokollen er signert, sier Eriksen.

Irene Hegge Guttormsen

- Brakvalg i Åmli

Ap i Åmli gikk frem med nesten ti prosent - til 39,9 prosent. Dagens ordførerparti Sp mistet drøyt 9 prosent - til 37,9.

Agderposten: - Blir du ordfører nå, Hans Fredrik Tangen (Ap)?

- Det gjenstår å se. Vi gjorde jo et brakvalg. Vi ønsker å samarbeid med Høyre, men det tror jeg Sp også gjør så Høyre er nok på vippen. Vi vet mer når alle personstemmer også er telt opp tirsdag ettermiddag, sier Tangen ved midnatt.

Bra og interessant sending! Takk til Agderposten!

Rune_
Silje Bratland Roksvåg

Arendal: 24 stemmer skiller Frp og Høyre

Like før midnatt, rett før Agderposten avrundet kveldens valgsending, kunne sittende ordfører Robert C. Nordli avsløre følgende:

– Det skiller 24 stemmer mellom Frp og Høyre. Og 290 stemmer i Arendal er ikke talt opp.

Per-Øyvind Nordberg

Høyre med brakvalg i Bygland

Stemmeopptellingen er ferdig i Bygland kommune.

Valgvinner ble Høyre som dro inn 42,3 prosent av stemmene. Dette er en økning på 17,4 prosentpoeng.

Senterpartiet fikk 26,4 prosent (ned 1,3), Arbeiderpartiet 23,4 prosent (ned 6,3) mens Pensjonistpartiet fikk 7,9 prosent (stilte ikke ved sist valg).

Valgoppslutningen var på 70 prosent fra de 931 personene med stemmerett i kommunen.

Ser ut som det kostet Høyre å stille seg bak ordførerkandidaten, i mediesakene som har omhandlet henne i det siste. Slike mennesker har ikke noe i politikken å gjøre...

Tommy

Tusen takk for følget :-)

Nina Zachariassen
Silje Bratland Roksvåg

Arendal: – Åpent i mange retninger

Robert C. Nordli (Ap) og Inger Brokka de Ruiter (SV) i Agderpostens valg-studio Foto: Nina Zachariassen

På spørsmål om det finnes et scenario der Inger Brokka de Ruiter (SV) blir varaordfører i Arendal, svarer sittende ordfører og ordførerkandidat for byens største parti, Robert C. Nordli (Ap) følgende:

– Jeg har ikke sett nok på telefonen i kveld til å vite hvordan forhandlingene går. Men det er mange muligheter. Det er ganske åpent i mange retninger.

Silje Bratland Roksvåg

Stemmene ferdig talt i Froland

Arbeiderpartiet endte opp som største parti da 99,8 prosent av stemmene var talt opp sent mandag kveld.

Dermed ble ikke Frp største parti slik forhåndsstemmene antyder. Likevel, de blir tredje største parti med 19,9 prosent av stemmene. På andre plass med 21,9 prosent finner vi KrF.

Senterpartiet endte på fjerdeplass med 15,9 prosent.

Nina Zachariassen

Klemte til

Aps Robert Nordli og SVs Inger Brokka de Ruiter møtes for første gang etter at stemmene er talt opp.

Lav valgdeltakelse

Det må vel være en god grunn til lav valgdeltakelse? Kanskje folk føler at mye av valgløftene og hjertesakene hos de forskjellige partiene fordunster bort når forhandlingene skjer?

Jon A M

Hei Jon! Kanskje folk bare ikke gidder?

Nina Zachariassen
Silje Bratland Roksvåg

Har ikke sendt inn resultater ennå

Både lesere og Agderpostens journalister venter spent på resultatene fra Froland.

Vi tok derfor en telefon til valgansvarlig Ove Gundersen for å høre hva som skjer.

– Dere må vente til tallene offentliggjøres fra valgmyndighetene. Vi har ikke sendt inn resultatene ennå, sier Gundersen.

Han var i 23.40-tiden opptatt i forhandlinger selv, og visste ikke hvorfor ting tok betydelig lenger tid i Froland enn i samtlige andre gamle Aust-Agder-kommuner.

Med 99,8% av stemmene talt har KRF 5,2% og Arendalslista 5,3% av stemmene. Hvorfor får da KRF 2 mandater og Arendalslista kun 1?

Kristine

Hei Kristine vi tar spørsmålet i studio nå

Nina Zachariassen
Per-Øyvind Nordberg

60,2 prosent stemte i Arendal

36.779 personer hadde rett til å stemme i Arendal under årets valg.

Av disse har 60,2 prosent av dem brukt stemmeretten. Det er en nedgang fra valget i 2019. Den gang var det 62 prosent som stemte.

Nina Zachariassen

Tvedestrand: Dette krever jokeren

Foto: Marianne Stene

Jokeren (Sp) holder kortene tett til brystet. Avtroppende 1. kandidat Morten Foss sier det er visse saker som er et absoluttkrav for videre forhandlinger: Reinnføre livsløpkomite, togtaxi og svipp, bosetting i hele kommunen, samt å jobbe for å ikke gjøre kommunale veier private.

100% opptalt i Arendal nå og FrP såvidt større enn Høyre i antall stemmer. Det har ganske sikkert en sammenheng med en viss ordførerkandidat fra Høyre…

Rune_

Frolendingen melder endelig resultat i Froland!

Jonny
Nina Zachariassen

Grimstad: God stemning på rådhuset

Foto: Marie Kalvehagen

God stemning på rådhuset før forhandlingene, fra Venstre: Terje Stalleland (Frp), Jan Gisle Major (Frp), Kjetil Glimsdal (KrF) og Marius Nilsen (Frp).

Silje Bratland Roksvåg

Nesten alle stemmer talt opp i Arendal

Klokken 23.15 var 99,8 prosent av stemmene i Arendal talt opp.

Arbeiderpartiet hadde da 30,7 prosent av stemmene, Frp med 17,3 prosent som nest største og Høyre 17,2 prosent. SV lå på 11,7 prosent av stemmene og KrF 5,2 prosent.

Det betyr at Ap trenger støtte fra SV, Rødt og Sp for å danne flertall.

Nina Zachariassen

Grimstad: Forhandlinger

Høyres forhandlingsleder Tor Eriksen (med dressjakke i midten) sitter nå i forhandling på rådhuset. Her i en prat med INP.

Må nok si at Høyres valg av ordførerkandidat er noe av grunnen for at de har opplevd en katastrofe i et land som ellers surfer på en blå bølge.

Mathias
LAGET VALGSENDING: Stående bak fra venstre: Nyhetsleder Grete Helgebø. Konstituert sjefredaktør Øystein Bjerkestrand, som skal lede kveldens sending. Journalistene Irene Hegge Guttormsen og Frank Johannessen. Kommentator Synnøve Skeie Fosse sitter i studio sammen med redaksjonens tallknuser Sindre Haugen Mehl (sittende i midten). Foran fra venstre sitter journalist Nina Zachariassen som vil ta imot spørsmål fra seere og lesere, mens Solveig Jaktevig og Espen Sanden Johnsen skal bidra til å fylle sendingen med stemningsrapporter fra valgvaker. Foto: Redaksjonen