Veldig fornøyd

På en benk ved Pollen sitter Brit Rannekleiv og Linda Vik. Begge synes at valget gikk rette veien. De er heller ikke overrasket over at Arbeiderpartiet havnet på topp.

– Jeg ble ikke overrasket egentlig. Så jeg er veldig fornøyd, sier Brit Rannekleiv.

Linda Vik nikker og sier seg enig.

– Det var det vi hadde håpet på.

Begge forteller at de er spesielt opptatt av at kommunen skal forbedre og ivareta offentlige institusjoner.

– Det går på både sykehuset og skolene, men mest dette med eldreomsorgen. Det er ikke mange år til jeg er der selv, så nå må de skynde seg, ler Brit.

– Der syns jeg de røde er flinkere. Og hun fra SV (Inger Brokka de Ruiter journ.anm.) er veldig uredd og pågående.

– Jeg er helt enig, vi trenger noen som er litt på, supplerer Linda.

Nina Zachariassen

Fornøyd, forundret eller frustrert? Si din mening her!

Vi vil gjerne høre hva du synes om valgresultatet i din kommune.

Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn

Nominasjonsmøtene i Høyre har et stort ansvar for hvordan det gikk.

Øyeblikkets begeistring i nominasjonen førte til dårlig bakgrunnsjekk - og Høyre/Linda betalte prisen.

Ragnar Tellefsen

Veldig fornøyd med «anderledeskommunen»

Arendal gjør nasjonale sjokktall til skamme. Ser at Høyre skal finne syndebukker, med hovedoppslag om to representanter som har kjørt solo. Jeg har ingen kjennskap til Høyres indre liv, men utenfra vil jeg si at disse to har profilert mange små og «halvstore» saker som betyr mye for trivsel i byen vår, og jeg beundrer dem for synlighet og oppmerksomhet i det politiske livet i Arendal. Det undrer meg at et slikt utfall mot egne bystyrerepresentanter kommer nå.

Ester

- Håper de vil kjempe for helsearbeidere

Håper de kan gjøre det bedre for de som jobber innen helse i kommunen. Det trengs ! Nå går det mot 3 delt ferie på oss neste sommer. Stor, stor misnøye. Ingen goder, mens andre kommuner og sykehus gir bonus osv. Da taper Arendal kommune ved rekruttering av sommervikarer, og ansatte resten av året . For ikke å snakke om må nyansatte jobbe hver 2 helg , da er det ikke snakk om en kort lørdag ! Men lør og søn ofte fredag også . De gjør det ikke attraktivt for familier!

NurseBetty

Merkelig at Høyre ikke klarer å få større oppslutning i Arendal, når man ser på trenden på landsbasis.

Arne Kalvenes

Gøy med AP!

Arbeiderpartiet står fortsatt fjellstøtt i Arendal. Det er godt å se.

Berit Sæther
IKKE DET SAMME: Audun Vihle mener at lokalvalg foregår på et annet grunnlag enn på nasjonalt nivå. Foto: Solveig Jaktevig Eriksen

Mer et personvalg

– Jeg er egentlig fra Kristiansand, men jeg har stemt Høyre i alle år, sier Audun Vihle.

– For å være ærlig brydde jeg meg mer før, og var også opptatt av andre ting. Det som er viktig for meg i lokalpolitikken er at byen skal se fin ut, og være et levende sted hvor folk har lyst til å oppholde seg. Der syns jeg spesielt Kristiansand har gjort en bra jobb.

Vihle har også gjort seg opp noen tanker om hvorfor Arendal har gått mot strømmen og gjenvalgt Arbeiderpartiet.

– Jeg tror alle lokalvalg er mer et personvalg, så man skjønner jo hvorfor når ordføreren allerede er populær, utdyper han.

– Ap gjør det dårligere nasjonalt fordi det rett og slett er dårligere tider. Og når det skjer har man en tendens til å skylde på den sittende regjeringen uansett.

Hadde håpet på endring

– Nei, jeg er ikke fornøyd egentlig, sier Viktor Nilsen.

– Jeg tenker egentlig at det er på tide med en forandring. Men på en måte hadde jeg ikke forventet at det kom til å skje. Jeg ble ikke helt forundret. Dette er jo et lokalvalg, og Nordli er veldig populær, så det skjønner jeg godt.

Viktor mener at Arendal og Agder bør være mest mulig attraktivt for næringslivsaktører, samtidig som han er opptatt av naturvern.

– Nå har vi både lakseskatt og alskens avgifter. Vi må heller stimulere næringslivet, så de ikke flytter til utlandet. Batterifabrikken er jo bra, men jeg syns vi har mer enn nok hytter. Vi må begynne å ta mer vare på naturen vi har her, vi har også bønder vi må passe på.

HÅPER PÅ NOE ANNET: Viktor Nilsen ønsket et annet utfall, men er samtidig ikke overrasket over resultatet. Foto: Solveig Jaktevig Eriksen