– Det ble ingen kampvoteringer på nominasjonsmøtet til Risør Arbeiderparti mandag kveld, melder Per Kristian Lunden som er leder i nominasjonskomiteen i en pressemelding.

Han opplyser at ordførerkandidat Elen Lauvhjell og varaordførerkandidat Odd Eldrup Olsen er allerede forhåndskumulert og gitt et stemmetillegg av partiet. Resten av lista vedtok nominasjonsmøtet med akklamasjon. På lista følger Silje Ibsen, Jan Frode Nilsen, Lene Gunsteinsen, Tore Myrberg, Pia Røysland Henriksen, Olav Njaastad, Agnes Norgaard og Viktor Kildahl på de neste plassene.

Tidligere journalistleder

Både Myrberg og Njaastad har i likhet med Lunden, bakgrunn som journalister. Olav Njaastad er blant annet tidligere leder i Norsk Journalistlag, og har vært både journalist og redaksjonsleder i flere mediebedrifter, blant andre NRK og TV2. Tore Myrberg har også virket i flere medier som Agderposten og Aust Agder Blad, men er nå veileder/arbeidsleder hos Lisand.

Veteranen Oddvar Mykland, også mangeårig redaktør og journalist, er blant dem som nå går ut av politikken.

– Vi arbeider videre både med endelig liste og program fram mot 13. mars. Det er bare å melde seg for de som vil bidra i det lokalpolitiske arbeidet og bli listekandidater. Mye vil stå på spill for kommunen i de neste fire år og man påvirker sakene best innenfra et parti eller kommunestyregruppe, sier leder av nominasjonskomiteen Per Kr. Lunden som går ut av lokalpolitikken etter tre perioder som ordfører.

GIR SEG: Risør-ordfører Per Kristian Lunden gir seg etter tre perioder. Foto: Risør kommune

– Blir rørt av engasjementet

– Jeg gleder meg virkelig til å arbeide med lokalpolitikk sammen med disse fine kandidatene, sier ordførerkandidat Elen Lauvhjell i pressemeldingen. Hun mener bredden i lista er viktig i forhold til alder, bakgrunn og erfaring fra politisk arbeid.

– Jeg blir helt rørt når jeg hører engasjementet til ungdomskandidatene Pia Røysland Henriksen og Viktor Kildahl. De er begge 18 år og er avgangselever ved Risør videregående skole. De gir oss tydelige innspill på hva ungdom trenger i Risør og hva som skal til for at yngre mennesker flytter tilbake til kommunen og byen de er så glade i, sier Elen.

MED UNGDOMMEN: – Jeg er stolt over å presentere våre unge listekandidater, sier ordførerkandidat Elen Lauvhjell. Her sammen med listekandidatene Pia Røysland Henriksen og Viktor Kildahl. Begge 18 år og elever ved Risør videregående skole. Foto: Risør Arbeiderparti

Hun får også med seg mange med stor erfaring i politisk arbeid. Både fra kommunestyret i Risør, men også parti- og interessepolitisk arbeid utenom kommunen. Det gjelder blant annet Agnes Norgaard som har vært LOs distriktssekretær i Agder, Tom Christian Pape som har en lang merittliste fra Oslo-politikken og altså Olav Njaastad som blant annet har vært leder av Norsk Journalistlag.

– Rører ikke skolestrukturen

– Jeg kan si noe fint om alle kandidatene og jeg er også sikker på at vi vil kunne arbeide sammen som en god gruppe med stor åpenhet for å utvikle politikken vår, sier Elen.

– Felles for alle kandidatene er at de har et stort engasjement for Risør – byen og hele kommunen, men fra ulike perspektiver og med ulik bakgrunn, sier Elen som på nominasjonsmøtet også gikk igjennom de viktigste punktene i Risør Arbeiderpartis program for neste valgperiode.

– Klima og miljø, levekår og gode tjenester til innbyggerne er overskriftene for mer konkrete programposter. Vi er også en videre garantist for satsing på kunst og kultur i Risør og har heller ingen planer om å gjøre noe med skolestrukturen i kommunen, sier ordførerkandidat Elen Lauvhjell.