KRISTIANSAND: – Det kom en del fraser som du nok kanskje ikke kan sette på trykk. Jeg er i alle fall glad for at barna mine ikke skjønner så mye av «Sorry, jeg har pult en annen» og «Det siste jeg trenger er en fucked up bitch», sier Faber-Swensson til Fædrelandsvennen.

Han ler, for mest av alt synes han det var komisk at musikkanlegget på skøytebanen Kompis på Torvet i Kristiansand torsdag kveld spilte grove partylåter mens barna på 7, 9, 11 og 13 år lekte seg på skøyteisen.

Faber er oppvokst i Kristiansand, men bor med hele familien i Australia. Barna er oppvokst der, så mange av de drøye ordene i partymusikken skjønte de ingenting av.

Faber-Swensson dytter døtrene Vera (7, foran) og Elsa (9) på en sel på skøytebanen. Foto: Privat

– De fikk jo med seg «fucked up bitch». Da stusset de litt. I Australia sensureres sånne ord når de spilles på radio, så de er ikke så vant til å høre det i det offentlige rom. Men vi er ikke et bannefritt hjem, altså, så de har nok hørt ordene før, humrer Faber-Swensson.

– På et tidspunkt gikk det rett fra Bjørn Eidsvåg til «Fy faen du er dum», sier han.

Drikkelåter

Sangen han nevner heter nettopp «Sorry, jeg har pult en annen» av Chris Abolade.

På filmen som ligger øverst i artikkelen spilles «Hva sa du» av Den BB og Oscar Westerlin. Her finner man følgende fraser:

«Fy faen du er dum, dum dum dum.»

«Skal drikke alt for mye igjen. Jeg er så jævlig langt fra edru.»

«Kommer inn drita full, kompis må jo ta en til.»

Anders Faber sier at det var kun han og familien på skøytebanen der denne kvelden, så musikken ble ikke noe snakkis.

Fra venstre: Elsa (9), Vera (7) og Ada (13). Alle Faber-Swensson til etternavn. Foto: Privat

– Det labber jo forbi en del folk på Torvet. De må jo tenke sitt når de hører sanger med banning, sex og narkotika. Men dette er nok bare noen som ikke har hatt helt kontroll på hva som ligger i spillelista, ingen har tatt skade av dette, sier Faber-Swensson.

– Høres ut som sånn afterski-musikk

Det er Kristiansand kommune som styrer musikken på skøytebanen. Saksbehandler ved innbyggertorget, Lisan Gjendem, reagerer slik når Fædrelandsvennen forteller hva slags musikk som er spilt:

– Å nei, dette høres jo ut som sånn afterski-musikk! Her må vi bare beklage. Vi har ei spilleliste, men det er absolutt ikke meninga at det skal være denne typen musikk der. Det må ha skjedd en glipp. Dette skal jeg sjekke opp i med en gang i morgen tidlig, forteller hun.

Snart er det slutt for årets sesong på Kompis. Foto: Vegard Damsgaard

Skøytebanen åpnet første helga i advent, og førstkommende søndag blir siste dag det er mulig å leke seg på isen for denne sesongen.

– De siste tre dagene lover jeg at folk kan komme og høre på en helt annen type musikk, sier Gjendem.

Faber-Swensson sier han og familien elsker tilbudet skøytebanen er til byens befolkning.

– Vi kommer absolutt til å benytte den igjen. Litt grov musikk tar nok ingen skade av, sier han.