LINDESNES: – Vi takker alle som er ute og leter etter gutten. Vi har fortsatt håpet oppe, uttaler familien via politiets pårørendekontakt.

De siste dagene har det foregått en omfattende leteaksjon etter en sju år gammel gutt fra Lyngdal i området Heddan, som ligger nordvest for Vigeland i Lindesnes kommune.

Søndag ettermiddag forsvant gutten mens familien var på jakt. Tirsdag morgen er gutten fortsatt ikke funnet.

Politiets innsatsleder Jørgen Andersen sier politiet har håp om å finne gutten i live. Det håpet har også den berørte familien.

Flere hundre mennesker

Tirsdag vil flere hundre mennesker delta i leteaksjonen. Politiet har bedt om bistand fra flere andre politidistrikt.

Samt 105 personer fra Heimevernet, 38 fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder deltar i aksjonen. Minst 500 sivile har samlet seg på bensinstasjonen på Vigeland og vil delta i søket.

Politihelikopter og redningshelikopter fortsetter å søke over området.

Andersen kaller forsvinningen for et stort mysterium.

– Det er et stort mysterium. Vi forstår ikke hvorfor gutten ikke er funnet. Det har vært et intensivt søk i natt, sier innsatsleder Jørgen Andersen ved Agder politidistrikt.

90 personer natt til tirsdag

Rundt 90 personer har deltatt i søket natt til tirsdag. Det dreier seg om hundeekvipasjer, med hundeførere og mannskap fra Heimevernet og Røde Kors.

– De har funnet flere gjenstander i terrenget, som fortløpende sjekkes. Men det er ingenting som eies av gutten, sier Andersen.

Det eneste sporet etter gutten er et par solbriller som ble funnet mandag ettermiddag.

Området det letes i ligger nordvest for Vigeland i Lindesnes. Basen for letemannskapene er markert på kartet.