Det er to dager i påsken som hvert år peker seg ut som de store utfartsdagene, hvor det er størst sjanse for kø og tett trafikk. Det er onsdag i påskeuka og 1. påskedag.

Og i år er det nok en gang mange som har valgt å reise hjem 1. påskedag slik at de kan utnytte den siste helligdagen hjemme før man starter på jobb igjen.

– Ja, det ser sånn ut. Været spiller jo ofte også inn. I morgen er det meldt fint vær mange steder, så det er nok mange som drøyer hjemreisen til i morgen, sier, trafikkoperatør Hans Gustav Møvik-Olsen i Vegtrafikksentralen øst til NTB

Kø flere steder

Søndag ettermiddag er trafikken på vei til å øke på E6 inn mot Oslo, forklarer Møvik-Olsen.

– Det er litt kø i området rundt Lillehammer. E16 over Hønefoss er det også en del kø og det begynner å gå saktere. Det samme gjelder på riksvei 3 rundt Elverum, sier han.

Søndag ettermiddag ved 13-tiden hadde en bil punktert ved Gardermoen, noe som har ført til saktegående trafikken der. Men det har vært få kollisjoner og hendelser i år, forteller trafikkoperatøren.

– Det har ikke vært noen større hendelser i dag, været spiller nok på vår side. Samtidig er asfalten våt, noe som kan gi litt lengre bremselengde dersom man må stanse brått. Folk er nødt til å holde god avstand og følge med på trafikken, sier han.

Ber folk planlegge hjemturen

Vegtrafikksentralen oppfordrer alle som skal kjøre hjem fra fjellet søndag, til å sjekke webkameraer og planlegge turen på vegvesen.no/trafikk eller i appen Vegvesen trafikk.

Det er særlig på europaveier og riksveier inn mot storbyene det er forventet ekstra trykk i løpet av dagen. Her er strekningene veitrafikksentralene har pekt ut:

* E6 fra Lillehammer mot Oslo, E16 fra Hønefoss over Sollihøgda og E18 fra Drammen mot Oslo

* Veitrafikksentralen Nord venter ikke noen store kødannelser i sitt distrikt

* Hovedinnfartsårene mot Trondheim, pluss E14 mot Stjørdal

* E16 fra Voss i retning Trengereid

* Fjelloverganger som Haukelifjell