«Terrariet var ødelagt. Lokket var delvis smeltet av varmelampe som har stått på tidligere, og nettingen har løsnet, så 1/4 av lokket er bare et stort hull. I tillegg lå det en varmematte under som ikke funket lenger. Den hadde også smeltet, det var svidd hull i den og den hadde holdt på å ta fyr da den ikke var koblet til termostat» beskriver Agder dyreklinikk på sin Facebook-side, der de nå har startet kronerulling for å behandle reptilet.

BEHANDLES: Gekkoen er på bedringens vei. Foto: Privat/Tarantula Heaven

Dyre medisiner

De siste ti dagene har leopardgekkoen vært hos ei som driver med reptiler og fått god omsorg.

Men den kan trenge svært dyr behandling, fordi veterinær Camilla Hvidtsten Lilleholt mistenker at den har blitt syk av sitt fangenskap i isolasjon, derfor samler de inn penger.

– Vi har blitt bedt om hjelp her ved Agder Dyreklinikk. Det er ikke usannsynlig at den har utviklet MBD (metabolsk bensykdom) på grunn av blant annet D vitamin mangel. Vi kan få dekket hjelp i form av «avlivning av eierløst dyr» som nødhjelp fra Mattilsynet. Dersom vi skal kunne tilby denne behandling trenger vi kronerulling. Den trenger diagnostikk og behandling og også UV lys og mer for å klare seg, skriver klinikken.

Den tidligere eieren er meldt til Mattilsynet, skriver hun som har tatt seg av reptilet.

SYK: Gekkoen kan trenge svært dyre medisiner, som må spesialimporteres. Foto: Privat/Tarantula Heaven

Strid om innsamling

Flere på siden har engasjert seg og gitt en skjerv, men en del er også kritiske til at klinikken ikke kan gi gratis hjelp.

Lilleholt svarer at de allerede driver utstrakt gratis hjelpearbeid behandling, men at reptilmedisiner er dyre og at de ikke kan hjelpe alle som trenger det, gratis.

– Det er det som er så flott med kronerulling. Da kan alle som ikke har samme mulighet som oss for daglig Pro Bono arbeid, få muligheten til å hjelpe litt de også, skriver Lilleholt.

Rettelse:

Endringslogg: Rettet kreditering på bilder, 10. mai klokken 13.40.