Mannen sto tiltalt i Hordaland tingrett for brudd på sanksjonsforskriften som forbyr russere å fly i Norge. Onsdag ble han dømt, melder Bergens Tidende.

Aktor ba om en straff på 120 dagers fengsel, men retten kom fram til at 90 dager holdt. Hans advokat ba om full frifinnelse. Dommen kommer med fradrag på 29 dager for utholdt varetekt.

Mannen har erkjent å ha fløyet drone for å fotografere norsk natur, men har sagt at han ikke visste at det var forbudt. Han ankom Norge i oktober på ferietur, og ble senere pågrepet og tiltalt for å ha fløyet drone flere steder på Østlandet og Vestlandet. Da han ble stanset av politiet i Agder, ble han fortalt at droneaktiviteten hans ikke var ulovlig, skriver BT.

Statsadvokat Marit Formo fra Det nasjonale statsadvokatembetet sier til avisen at de er fornøyd med dommen.

– Jeg oppfatter jo at de fulgte vår argumentasjon, men at retten mener vi påsto noe for lang straff. De la seg noe under, og det er greit. Vi er godt fornøyd med dommen.

– Var du i tvil om at ubetinget fengsel ville bli resultatet?

– Nei, vi mente jo ikke det. Samtidig er det første saken vi har hatt om overtredelse av den forskriften. Det er alltid en usikkerhet rundt hvor tingretten vil legge seg uten sammenlignbar rettspraksis å støtte seg til. Det finnes noe praksis som kan gi en viss veiledning, men ikke knyttet til denne forskriften og droneflyging, sier Formo.