Dette skriver Vårt Oslo.

Tidligere i oktober møtte SIAN-leder Lars Thorsen i Oslo tingrett, tiltalt for å ha sprayet rød forsvarsspray i ansiktet på tre personer. To av personene fikk spray i øynene sine, og også en fjerde person fikk klærne sine ødelagt på grunn av forsvarssprayen, skriver avisa.

Vårt Oslo oppgir at Thorsen ble dømt for å spraye to sivile i ansiktet, ved to demonstrasjoner hvor SIAN brente koranen ved moskeer. Han ble imidlertid frikjent for en situasjon ved en tredje moske, hvor en politimann fikk forsvarsspray på seg.

Ifølge dommen skal politimannen ha blitt truffet av forsvarsspray i en kaotisk og truende situasjon hvor politiet hadde mistet kontrollen.

Thorsen hevdet at han brukte forsvarsspray som reaksjon på at demonstranter forsøkte å hindre ham i å brenne koranen, og påberopte seg nødverge. Retten er imidlertid uenig, da de ikke kan se at han var i noen umiddelbar fare.

John Christian Elden var forsvarsadvokat for Thorsen, og sier at de vurderer å anke.

– Vi er godt fornøyd over frifinnelsene og at tingretten aksepterte prinsippet om at det var lov med nødverge for å beskytte demonstrasjons- og ytringsfriheten. Det er svært viktig. Vi er ikke enige i at Thorsen gikk for langt ved bruken av forsvarssprayen og vil vurdere anke på de 3 ukene med pallesnekring, skriver Elden til NTB.

Thorsen er dømt til ubetinget fengsel, og må dermed sone.