Politiet sendte klokken 16.49 tirsdag ut pressemelding om at en person var funnet død i Lindesnes drøye to døgn etter at en gutt på sju år var meldt savnet av familien.

– Personen ble funnet av letemannskaper rundt klokken 16 tirsdag ettermiddag i det vi hadde definert som søkeområdet. Funnet settes i sammenheng med søket etter den savnede, men politiet presiserer at personen ikke er identifisert, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Tom Einar Gausdal.

SAMLET: Norsk Folkehjelp og Røde Kors samlet etter søk. Foto: Inge Tangedal

Personen ble funnet død i skogsområdet ved Langemyr i Lindesnes kommune.

Pårørende til gutten er orientert om at det er gjort et funn.

Forsvant under jakttur

Det var i 13.45-tiden søndag at gutten ble meldt savnet under en jakttur med familien på Heddan i Lindesnes. Flere hundre letemannskaper samt 105 personer fra Heimevernet og 38 fra Røde Kors har deltatt i søket. Norsk Folkehjelp har også hatt store mannskaper i sving.

I tillegg har politiet bidratt med hundepatruljer, letemannskaper og helikopter. Redningshelikopter, Norske Redningshunder og Sivilforsvaret har også vært med på leteaksjonen.

LETEAKSJON: Det har pågått en leteaksjon etter en sju år gammel gutt i Lindesnes kommune siden søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Mandag ble guttens solbriller funnet i søkeområdet, men det er ikke gjort noen andre fysiske funn etter gutten.

Det er ulendt og bratt terreng med både myr og vann i området der gutten forsvant. På nattetid har temperaturen krøpet ned mot frysepunktet.

Politiet vil gjøre kriminaltekniske undersøkelser på stedet og har rutinemessig opprettet en undersøkelsessak.

Kriseteamet i den savnede guttens hjemkommune Lyngdal er allerede koblet på.

Frivillige som har vært i søk og som ønsker å komme sammen kan komme til KFUK/KFUM bygget eller Vigelandsstua hvor representanter fra kommunen vil være til stede.

Oppdateres.