– Vi har begge en lang historie og er tett på kundene. Nå samler vi krefter for å kunne satse enda sterkere over hele Sørlandet, sier medeier i Norengros Gustav Pedersen, Gunnar Vikeså.

Det kommer fram i en pressemelding sendt ut på vegne av de to selskapene.

Bakgrunnen for oppkjøpet er å kunne satse sterkere og bredere over hele Sørlandet. Ifølge pressemeldingen vil det bli en mindre overlapping i overtakelsen.

«Begge bedriftene ble grunnlagt på 1800-tallet, begge har seilt stødig gjennom handelsnæringens heftige kastevinder. Nå går de sammen; kristiansandbaserte Gustav Pedersen overtar tradisjonsrike PM Danielsen i Arendal», står det i meldingen.

SAMARBEID: Gunnar Vikeså (t.v.) fra Norengros Gustav Pedersen og Per Michael Danielsen fra PM Danielsen Kontorutstyr representerer hver sin tradisjonsrike handelsvirksomhet fra henholdsvis 1876 og 1895. Foto: Norengros Gustav Pedersen

Interiørsatsing

Norengros Gustav Pedersen står i dag med 110 ansatte og hovedkontor på Vige i Kristiansand. PM Danielsen Kontorutstyr AS har på sin side 16 ansatte med hovedkontor på Stoa i Arendal.

«Et vennlig oppkjøp. Vi skal lære hverandre å kjenne og få til en stille, rolig integrasjon», presiserer Erik Svensen, administrerende direktør hos Norengros Gustav Pedersen.

Hva som blir å skje med Stoa-avdelingen er enda usikkert, men Erik Svendsen i Norengros Gustav Pedersen kan forsikre om at tilstedeværelsen i Arendal fortsetter.

– Hva vi gjør på Stoa, hvor Norengros Gustav Pedersen også har en avdeling, vil bli vurdert etter hvert, men vi vil fortsette å være godt representert i Arendal.