Drapssiktet i Mjøndalen nekter straffskyld

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne som ble funnet død i Mjøndalen, ble avhørt i går kveld.

– Han samarbeider med politiet, men jeg kan ikke gå inn på ytterligere detaljer av hensynet til etterforskningen. Han erkjenner ikke straffskyld, og han vil derfor begjære seg løslatt i fengslingsmøtet fredag, sa advokat Tom Barth-Hofstad i Elden Advokatfirma i en skriftlig uttalelse til NTB i natt.

En person pågrepet etter brann i Haugesund

Det brøt i natt ut brann i en rekke med omsorgsleiligheter i Haugesund. Ni personer ble evakuert. Sørvest politidistrikt fikk melding om brannen klokka 2.12 natt til fredag.

En person er pågrepet i saken. Politiet melder at dette er på grunnlag av avhør gjort på stedet og informasjon som har kommet fram. Overfor NTB vil operasjonsleder Helen Rygg Ims ikke gå inn på hva slags siktelse som er tatt ut, og hun begrunner det med hensyn til etterforskningen.

Barnehage i Ålesund totalskadd i brann

Deler var bygget til en barnehage i Ålesund ble totalskadd i en brann i natt. Det dreier seg om Barnas Hage i Larsgården.

– Barnehagen er i full fyr, foreløpig ikke fare for spredning og behov for evakuering av tilstøtende boliger, opplyste operasjonssentralen i Møre og Romsdal politidistrikt.

Flere døde og mange savnet etter jordras i Malaysia

Minst ni mennesker har mistet livet og 25 fryktes begravd i et jordras på en campingplass i Batang Kali i Selangor-regionen, rundt 40 kilometer nord for Kuala Lumpur, hovedstaden i Malaysia.

Totalt 94 personer skal har vært fanget til å begynne med, hvorav 53 har kommet seg i trygghet. Sju personer er skadd, ifølge redningsmannskap.

Twitter utestenger journalister

Twitter har fjernet kontoene til journalister fra flere amerikanske medier som dekker selskapet og den nye eieren, Elon Musk. Det dreier seg blant annet om journalister fra New York Times, Washington Post og CNN.

Verken selskapet eller Musk har gitt noen begrunnelse for valget om å fjerne nettopp disse Twitter-kontoene.

Avsatt president i Peru forblir i varetekt i halvannet år

Perus ekspresident Pedro Castillo forblir varetektsfengslet i 18 måneder, avgjorde landets høyesterett i natt norsk tid. Han vil med det forbli i varetekt fram til juni 2024.

Castillo ble avsatt forrige uke etter at han forsøkte å oppløse nasjonalforsamlingen like før den skulle stemme om å reise en riksrettssak mot ham.