– Det er mange som går på tur her, både med hunder og med barn. Det er også mange barnehager som bruker dette som turområde. Det er lett å tenke seg hva som kan skje dersom en hund ruller seg rundt eller et lite barn plukker den opp. Jeg kjenner jeg blir sint, sier Bjørntvedt til Agderposten.

For et par dager siden var hun på tur i området Biejordene ved Åsbieskogen. Et yndet turområde mellom Myrene og Stoa nordvest for Arendal sentrum.

BRUKT SPRØYTE: Det var blod i sprøyta som ble funnet. Foto: Solveig Marie Eskedal Bjørntvedt

– Blir fly forbanna

– Jeg gikk sammen med en venninne og hundene våre, som vi ofte gjør. På ett tidspunkt kikket jeg tilfeldigvis ned og så sprøytespissen stikke frem. Vi plukket den opp med en hundepose og kunne konstatere at den var brukt, det var blod og gørr på sprøyta, sier hun.

Både hun og venninnen har begge funnet brukte sprøyter i det samme området tidligere. Denne gangen fikk Bjørntvedt nok og bestemte seg for å ta et bilde av funnet og poste det på sosiale medier med en bønn om at folk må rydde etter seg.

«Dette her er totalt uakseptabelt. Vet ikke helt hva man skal si utenom at dette kan være livsfarlig. Kjenner jeg blir så fly forbanna, uansett hvor rusa du er, så burde tanken om å slenge fra seg dritt som dette være; om det er greit eller ikke. Funnet et par av disse på tur i det siste» skriver hun i et innlegg på Facebook, som er blitt delt flere titall ganger.

– Skitten og fæl

– Det har skjedd såpass mange ganger nå, at jeg fikk nok. Jeg hadde behov for å si fra, men jeg tviler vel på at den, eller de, som kaster fra seg sprøytene leser det da. Uansett håper jeg budskapet når frem til dem, sier hun til Agderposten.

Sprøyten de to fant ble pakket inn i plast og kastet i en egnet søppelkasse litt senere.

– Den var skitten og fæl og det var nokså kvalmende. Tanken på hva som kan skje med et barn eller en hund som stikker seg på en slik spiss får det til å krympe seg i meg, sier hun, og fortsetter:

– Jeg har ikke erfaring med narkotika, men jeg tenker at uansett hvor rusa du er så bør du kunne klare å få med deg sprøyta di og ikke la den bli liggende som en fare for andre, sier hun.

IKKE FØRSTE GANG: Solveig Marie Eskedal Bjørntvedt fant en brukt sprøyte i turområdet ved Biejordene i Arendal. Det er ikke første gang. Foto: PRIVAT