Politiet går fredag kveld ut med en advarsel om en pågående SMS-svindel i flere politidistrikt.

VG skriver at politiet i Innlandet har blitt varslet om at to personer er svindlet for beløp i hundretusenkronersklassen.

Digipost

– Ikke trykk på lenkene!

Det sier operasjonsleder Bård Einar Hoft til avisen og forklarer at begge de to som er svindlet har mottatt tekstmelding om at Statens innkrevingssentral har sendt en melding i Digipost.

– I tekstmeldingen er det også en lenke til Digipost, sier operasjonslederen.

Han forklarer at man får opp en feilmelding når man trykker på denne lenken, og at det da går kort tid før man blir ringt opp av en som utgir seg for å være en kundebehandler fra Sparebank1 Østlandet.

Kontoer tømt

– Vedkommende som kaller seg kundebehandler blir beskrevet som en veltalende kar, som har autoritet og troverdighet, og folk blir da dessverre lurt til å gi fra seg koder, kontonummer og andre ting, sier han.

Kort tid etter er kontoene tømt.

I Agder politidistrikt har operasjonsleder Linn Andresen ikke fått meldinger om akkurat denne SMS-svindelen fredag.

– Men vi vet at det er forskjellige typer svindel som går, både SMS og e-post. Vi får støtt og stadig henvendelser om liknende svindler. Det er blant annet én som utgir seg for å være Telenor som vil tilbakebetale penger fordi man har betalt for mye, sier hun til Agderposten.

– Sjekk avsender

Hun ber folk om å være ytterst forsiktige og skeptiske til meldinger av denne typen.

– Vær påpasselig med å sjekke avsender, sier hun.

Politiet minner også om at offentlige myndigheter ikke bruker lenker i tekstmeldinger. De ber deg logge inn på vanlig måte på trygge nettsteder.