I et Facebook-innlegg skriver Jirde Ali blant annet at Antonsen sa at hun var «for mørkhudet til å være her» under en bytur i Oslo. Hun anklager ham for å ha tatt tak i henne og skriver at hendelsen har etterlatt henne i sjokk.

Saken er etterforsket av Oslo-politiet som hatefulle ytringer og hensynsløs atferd. Den er nå sendt til påtaleavgjørelse.

Antonsen skriver tirsdag kveld en lengre melding på Facebook der han beklager oppførselen.

– Unnskyld, Sumaya Jirde Ali. Unnskyld, dere andre som var til stede den kvelden. Og unnskyld til alle dere andre som blir lei seg eller forbanna over mitt ekstremt klønete forsøk på å være morsom. Dette var ikke morsomt. Dette er ikke morsomt. Det kommer aldri til å bli det heller, skriver han.

Fritas fra radioprogram

Han legger til at han må revurdere sitt forhold til alkohol, og hvordan han kommuniserer med folk under alkoholpåvirkning.

Saken har utløst sterke reaksjoner, og Antonsen har bedt om å bli fritatt fra sitt ukentlige program «Misjonen» på P4.

– Vi har først i dag blitt kjent med denne saken via mediene, og det som beskrives er holdninger og oppførsel som er uakseptable og som vi som tar den sterkeste avstand fra. Så vidt vi forstår er saken ferdig etterforsket og sendt til statsadvokaten for påtaleavgjørelse. Det vil nå være naturlig å avvente statsadvokatens beslutning, sier P4s programredaktør Anders Opsahl.

Discovery: – Uakseptable handlinger som beskrives

NTB har bedt flere kanaler der Antonsen bidrar i programmer, om kommentar til saken. Discovery Group eier TV Norge, der Antonsen er programleder i programmet «Kongen befaler».

– De handlingene som beskrives i posten til Sumaya Jirde Ali, er helt uakseptable, og dette er en alvorlig og trist sak. Det er også en politisak. Vi har ikke hatt kjennskap til saken før i dag og bestreber oss nå på å opprette og opprettholde en god dialog med de som var involvert, og få kunnskap om deres opplevelse, skriver kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery Group i en epost til NTB.

Hun legger til at det er viktig å ivareta både Jirde Ali og Antonsen.

– Det er også vår oppgave å ivareta menneskene som er på skjerm hos oss. Det gjelder både Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen. Det hensynet veier tungt, og eventuelle vurderinger om fremtidige sesonger og episoder er det ikke naturlig å verken forskuttere, konkludere eller kommentere på nå.

TV 2: – Opprørende lesning

Sumaya Jirde Ali har også deltatt i programmer på TV 2.

TV 2 sender serien «Kjære landsmenn», der Antonsen spiller kong Johan.

– Det som beskrives av Sumaya Jirde Ali, er opprørende lesning. At det rammer den personen som kanskje har opplevd det verste vår offentlige debatt har å by på, gjør det selvsagt mer alvorlig, skriver programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 i en epost til NTB.

– Nå er dette under politietterforskning, og Atle Antonsen har ingen pågående oppdrag for TV 2. Så er dette selvsagt også en krise for Atle Antonsen, fortsetter hun.

Ferdig etterforsket

Jirde Ali har politianmeldt Antonsen, og politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at de har mottatt en anmeldelse i forbindelse med en hendelse på Bar Boca i Oslo 23. oktober.

– Politiet kan ikke bekrefte hvem som er anmeldt. Fornærmede i saken har avgitt forklaring, og saken er kodet som hatefulle ytringer og hensynsløs atferd, sier politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt til TV 2.

– Politiet har avhørt mistenkte i saken og vitner som var til stede ved hendelsen. Utover dette ønsker vi ikke per nå å gå nærmere inn på konkrete etterforskningsskritt. Saken er ferdig etterforsket og ligger til påtalevurdering, sier Aune.