NOKUT offentliggjorde avslaget i en pressemelding mandag 17. oktober: Universitetet i Agder må vente med sin toårige master i medievitenskap.

Den viktigste grunnen til avslaget, gjengitt i UiAs egen pressemelding, er fagmiljøets største på akkrediteringstidspunktet.

Avslaget ble offentliggjort i en pressemelding fra NOKUT mandag 17. oktober.

Fagmiljøets størrelse på akkrediteringstidspunktet trekkes fram som hovedargument for avslaget.

Og mens UiA fikk nei, fikk Handelshøyskolen BI grønt lys for en mastergrad.

– Gir oss ikke

– Vi tar avslaget til orientering og gir oss ikke. Vi setter oss nå grundig inn i rapporten og jobber videre for å få etablert en fullverdig jusutdanning på masternivå i Agder, sier rektor Sunniva Whittaker i en kommentar.

Neste frist til å søke er 1. mars 2023, skriver UiA i pressemeldingen.

«Til vanlig kan universiteter som UiA akkreditere sine egne studier, men det er gjort unntak for studiene rettsvitenskap, psykologi og teologi. Det var tidligere kun visse utdanningsinstitusjoner som fikk tilby disse studiene på grunn av den såkalte gradsforskriften. Kravet om akkreditering fra NOKUT kom som en del av at denne forskriften ble endret», opplyser UiA.

Vil tilby profesjonsutdanning i psykologi

Foruten ønsket om et masterstudium i jus, har UiA søkt om å bli akkreditert for å tilby seksårig profesjonsutdanning i psykologi. Der er endelig vurdering ennå ikke klar. En foreløpig vurdering fra de sakkyndige peker på noen mangler ved UiAs søknad.

«UiA svarer på denne vurderingen og vil så vente på NOKUTs endelige vurdering av søknaden», opplyser universitetet.