Det er Arendal formannskap som har avgjort at Kjell Øystein Larsen fra Hisøy IL og foreningen Wataha Camp får kommunens frivillighetspris for henholdsvis 2021 og 2022. Det melder kommunen i en pressemelding Prisen består av relieffet "Vi ser dere" av Arendalskunstneren Stine Jensen, og 10.000 kroner, som ble overrakt av varaordfører Terje Eikin under markeringen av FNs internasjonale frivillighetsdag mandag ettermiddag.

Kjell Øystein Larsen, også kjent som Kjella, er ekte Hisøygutt og har gjennom årenes løp hatt en rekke oppgaver i Hisøy Idrettslag, som spiller, leder, trener, dommer og altmuligmann.

Egen evne til å inkludere

Allerede i sine første år som seniorspiller begynte han å ta på seg oppgaver som trener i aldersbestemte klasser, materialforvalter, ulike verv og ikke minst som dommer.

På klubbhuset og kunstgressbanen har han vært å treffe nærmest til alle døgnets tider, hele tiden villig til å ta på seg oppgaver og forpliktelser.

Kjella er synonymt med bredde-perspektivet i fotballen. Som trener på aldersbestemte nivå har han en egen evne til å inkludere alle i spillergruppa, uavhengig av sportslige eller sosiale forutsetninger.

Han vært kretsdommer i over ti år, har dømt i 3. divisjon og vært assistentdommer i 2. divisjon og har også vært Hisøys dommerkontakt i mange år. Han nyter stor respekt blant klubbene i Arendal-området både som dommer og “fotballmenneske».

Han har også vært en solid bidragsyter i Arendal Gatefotball og Motbakkefestivalen gjennom flere år, blant annet under NM i gatefotball i Arendal i 2019.

FRIVILLIG: Oliwia og Przemyslaw Sobaniec mottok prisen av varaordfører Terje Eiking på vegne av Wataha Camp Foto: Anne Lise Halvorsen

Medlemmer fra hele Sør-Norge

Wataha Camp ble etablert i 2016 og er en organisasjon bestående av hovedsakelig polske medlemmer, men også noen norske, som er opptatt av naturvennlig friluftsliv og aktiviteter for familier. Målet er å integrere polske med det norske samfunnet ved å arrangere barnearrangementer, korte og lange utflukter, diverse fysisk og sportslig aktivitet, konserter, festivaler og sosialt arbeid. Siden etableringen i 2016 har de gjennomført over 200 arrangementer og har vokst fra å være en vennekrets til å ha medlemmer fra store deler av Sør-Norge.

En viktig aktør

Wataha Camp har blitt en viktig aktør i det multikulturelle arbeidet i Arendal. Det siste året har foreningen etablert seg med egne lokaler i den gamle Frikirken, der de har utført et stort dugnadsarbeid for å sette bygget i stand. Huset brukes nå som base for å videreutvikle aktiviteten og bygge bru mellom innvandrere og lokalsamfunnet. Wataha Camp har blitt en viktig aktør i det multikulturelle arbeidet i Arendal.