Frolands store datter, skiskytterstjernen Marte Olsbu Røiseland, skal snart på jobb igjen – ikke med geværet, men for Friluftsrådet Sør.

Det opplyser frolendingens nye «sjef», daglig leder Geir Henning Waagsnes, i en pressemelding.

– Marte skal i første rekke jobbe med aktiviteter og som inspirator på friluftsskoler og friluftskvelder for Friluftsrådet Sør, forteller han.

Og selv om de fleste kun kobler Marte Olsbu Røiseland med skiskyting, har hun også en bachelorgrad i folkehelsearbeid, poengterer Waagsnes-

– Friluftsrådet Sør vil ha stor nytte av Marte i vår satsing på barn og ungdom. Hvor det å lære å oppholde seg i, være aktiv i, utforske og bli glad i naturen er veien til god helse og bærekraft. Marte har vist at det går an å lykkes selv om man på et eller annet tidspunkt er dårligst av alle. Det tenker vi i Friluftsrådet Sør er så kjempeviktig å fortelle dagens ungdom. Vi ser fram til et langt og godt samarbeid med Marte, forteller han i pressemeldingen.

Der deles også Martes reiseprogram ut til friluftsskolene:

  • Vegårshei og Åmli 4. juli.

  • Gjerstad og Grimstad 1. august.

  • Froland og Risør 8. august.

  • Hun kommer dessuten på friluftskvelden i Tvedestrand 29. august.

PS: I tillegg til jobben som Friluftsrådet Sør forteller om, delte Marte Olsbu Røiseland for kort tid siden sin egen gledelige nyhet.