Bransjebladet Tek.no stiller spørsmål om iPhone 15 Pro blir ødelagt når den møter ladeplaten i en nyere BMW.

Folk har opplevd at telefonen går i gjenopprettingsmodus når denne modellen lades i bilene.

Selv etter telefonen er gjenopprettet og i bruk, fungerer ikke lenger mobilbetaling med Apple Pay, ifølge brukere på forumet MacRumors, som bladet siterer. Noen forteller at de ikke klarer å gjenopprettet telefonen sin. Enkelte i forumet melder at også erstatningstelefoner de har fått fra Apple oppfører seg på samme måte ved trådløs lading ved induksjon i bilen.

Det er denne modellen, Apples nyeste iPhone 15 Pro, som brukere opplever ladeproblemer med. Foto: Apple

Apple lanserte sine modeller iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max den 12. september, «utformet med slitesterk og lett titan i romfartskvalitet, som gjør dem til Apples letteste Pro-modeller noensinne,» ifølge pressemeldingen.

Promodellen har en 6,1 tommer skjerm og koster rundt 15.000 kroner. Blant finessene du får for 15.000 kroner, er et enda mer avansert kamerasystem. På iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max tilsvarer det syv avanserte linser.

Ladeproblemene som beskrevet, skal kun være rapportert fra iPhone 15 Pro. Tek.no skriver at ladeproblemene ikke foreløpig er bekreftet av verken BMW eller Apple . Men for sikkerhets skyld er du tryggest om du lader på gamlemåten, med kabel - altså om du har en ganske ny BMW og en helt ny iPhone 15 Pro.

Flere Forbruker-saker: