Helgebø og Kalvehagen vant prisen for saken «De glemte kvinnene».

Saken handler om soningsforholdene i kvinnefengselet på Evje og de ansatte som slo alarm.

– Det er veldig stas! Det er utrolig gøy at vi i Agderposten med 22 ansatte kan sette av to journalister på en slik sak og konkurrere med de største avisene i konsernet. Det koster for hele redaksjonen å bruke så mye tid og ressurser på én sak, så vi er veldig glade for at Agderposten vil satse på omfattende gravearbeid, sier de to prisvinnerne.

– Vi vil også takke de innsatte og ansatte i fengselet på Evje for stor åpenhet i arbeidet med saken, legger de til.

– Gir det mersmak?

– Absolutt, lyder det raskt.

GRATULERER: Ansvarlig redaktør, Katrine Lia, gratulerer Grete Helgebø og Marie Kalvehagen med prisen. Foto: Frank Johannessen

Sjefredaktør Katrine Lia var både stolt og en smule rørt etter at seieren var et faktum.

– Jeg er utrolig stolt på vegne av prisvinnerne. At Agderposten vinner prisen for årets sak i konkurranse med storaviser som Göteborgs-Posten, Adresseavisen, Fædrelandsvennen, iTromsø og Sunnmørsposten, er utrolig gøy. Det viser at det er mulig å grave også i redaksjoner med mindre ressurser, og inspirerer definitivt til mer, fastslår Lia.

Polarisprisene er en utdeling i konsernet Polars Media som totalt består av 73 mediehus.

I tillegg til nyhetsprisen for stor avis, som Helgebø og Kalvehagen vant, ble det delt ut priser i følgende kategorier: Reportasjeprisen, engasjementprisen, fotoprisen, kommentarprisen og nyhetsprisen for liten avis.

Totalt 600 bidrag fra hele konsernet ble sendt inn til årets prisutdeling.

Foto: Frank Johannessen