– Vi har hele veien vært tydelig på at det aldri var aktuelt for oss å avvikle investeringstilskuddet, og vi har jobbet hardt for å finne plass til friske midler også for 2023. Vi er veldig glad for at vi nå har klart å få på plass dette i et veldig stramt budsjett, sier helsepolitisk talsperson Cecilie Myrseth i Arbeiderpartiet.

Summen tilsvarer støtten fra 2022 og legger dermed til rette for at kommunene kan gå videre med å rehabilitere omsorgstilbudene og bygge nytt der det er nødvendig, sier Myrseth.

Frps Bård Hoksrud kalte tirsdag dette for politisk spill og lureri og mener at kuttene til denne gruppen i realiteten er langt større.

– Regjeringen kutter over en milliard og kommer nå med 95 millioner til omsorgsplasser. Det er å reversere ca. 10 prosent og kommer til å bety at det blir bygget noen titalls, og ikke flere hundre plasser, slik man egentlig skulle.

Myrseth tilbakeviser onsdag påstandene overfor NTB og sier hun er sjokkert over at Hoksrud skremmer opp kommuner, pasienter og pårørende.

– Budsjettenigheten med SV betyr at vi viderefører investeringstilskuddet for heldøgn omsorgsplasser i 2023 på akkurat samme nivå som vi har gjort i 2022. Når vi legger inn 95 millioner, så betyr det en forpliktelse på 950 millioner. 95 millioner er 10 prosent som er første års utbetaling, som tilsvarer rundt 500 nye omsorgsplasser, ikke noen titalls plasser som Hoksrud påstår, sier hun til NTB.

HELSEHUS: Bildet er fra da helsehuset ble behandlet i formannskapet i Arendal tidligere i uka Foto: Jon Andreassen