Anne Gro Ballestad, Tore Ellingsen og Arne Ingmar Eggen har skrevet sine siste artikler som fast ansatte i Agderposten.

Vil på snekkerkurs

Anne Gro Ballestad (63) som bor i Lillesand, kom til Agderpostens Grimstad-kontor etter en del år i Fædrelandsvennen. Etter en del år på lokalkontoret der, flyttet hun arbeidssted til Arendal og til sammen har hun arbeidet 24 år i Agderposten. Hun kommer opprinnelig fra Siljan i Telemark. Hun har mange planer for sin nyvunne fritid. Først står en uke i Portugal for tur.

– Så får jeg engelske gjester på besøk for å oppleve 17. mai. I juni overtar datter og svigersønn nyinnkjøpt hus som jeg skal være med og pusse opp også trenger både huset i Lillesand og fritidshuset i Åvik å bli malt, sier den travle dama blidt.

Hun er også ivrig badenymfe året rundt.

Hun legger til:

– Og så får vi ser om det blir tid til et snekkerkurs til høsten og huset i Åvik trenger nytt tak …

Øyliv

Kongsbergmannen Tore Ellingsens (62) karriere i Agderposten startet med et vikariat i 1986–87. I 1991 kom han tilbake. I mange år jobbet han på lokalkontoret i Tvedestrand der han har bodd i mange år. Da det ble nedlagt, fikk også han sin faste plass i hovedredaksjonen i Arendal der han ble fram til 30. april 2023.

– Det har vært en utrolig fin arbeidsplass både faglig og sosialt. Gode kolleger og et godt miljø har vært viktig. Jeg har hatt mange varierte oppgaver, og jeg har truffet mange folk. Ja, jeg har fått oppleve mye gjennom jobben, sier Tore Ellingsen som nå gleder seg til å få mer tid til øyliv på Sandøya der familien har sommerhus.

Han tar også gjerne en ryddeøkt i skog og kratt.

Både Anne Gro og Tore har bred erfaring som reportere på saker innen offentlig styre og stell, men de har også dekket mye annet og er typiske «allroundjournalister».

BLID TRIO: Arne Ingmar Eggen (f.v.), Anne Gro Ballestad og Tore Ellingsen har mange planer for den kommende tiden. Foto: Arne Ingmar Eggen

Oppdagelsesreisende

Arne Ingmar Eggen (63) som opprinnelig kommer fra Vikersund, har også lang fartstid i avishuset vårt.

Mange kjenner ham som ivrig krimreporter. Han er også en fyr som gjerne har kastet seg rundt når det skjer ting – ofte i uvær, for eksempel som padlende reporter på Nidelv camping under storflom der. Han har vært en foregangsmann blant aviskollegene når det gjelder å være (stunt) reporter foran kamera.

Han har også vært svært aktiv fagforeningsmann både lokalt og nasjonalt.

Selv sier Arne dette om sin avgang:

– Mediebransjen har alltid vært svært utsatt for økonomiske konjunkturer. Da tilbudet om såkalt gavepensjon nå gikk ut til alle oss over 62 i Polaris-konsernet, så jeg derfor muligheten til å få testet ut hvilke potensial som ligger i seilbåten vår. Fram til 67 kaller jeg meg derfor ikke for pensjonist, men som fulltidsengasjert oppdagelsesreisende.

Også hans to kolleger takket ja til samme tilbud.

– Etter 30 fantastiske år som journalist i Agderposten, ser jeg derfor fram til å utforske hvilke andre muligheter som kan ligge i dette underlige og vidunderlige vi kaller livet, sier Arne I. Eggen.

Kollegene i Agderposten takker for mange innholdsrike, fantastiske år sammen.