SAMLET: TV-aksjonens sekretariat, representanter fra Plan Norge og TV-aksjonens fylkesledere var samlet for første gang på nesten to år. Foto: TV-aksjonen NRK

I år kommer de (faktisk) på døra di

I korona-året 2020 gikk det ingen bøssebærere. I høst går derimot TV-aksjonen som normalt, fra dør til dør.

BARN, IKKE BRUD.

Det er temaet for årets TV-aksjon. Fylkeskoordinator Øivind Berg forklarer nærmere:

– Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene hindres i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god framtid. Barneekteskap bremser kort og godt utvikling og opprettholder fattigdom, skriver han i en e-post til Agderposten.

STORTINGSPRESIDENT: TV-aksjonen møtte også stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen under Arendalsuka. Det politiske miljøet i Norge støtter NRK TV-aksjonen. Foto: Privat

Og fortsetter:

– Med årets TV-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. Sammen skal vi gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid og vie seg til livet framfor å bli viet som barnebrud.

Søndag 24. oktober er datoen. Da går 100.000 frivillige bøssebærere fra dør til dør, akkurat slik vi er vant til. I fjor måtte aksjonen som kjent ty til digitale løsninger.

– Tilbake til normalen, sier Berg fornøyd.

«Verdens største dugnad» er TV-aksjonen kalt. Den har eksistert siden 1974.

Her i sør har håndballprofilene Siri Aaserud (Grane) og Karoline Olsen (Vipers) meldt seg som ambassadører for årets utgave.

IDRETTSPROFILER: Siri Aaserud fra Grane Håndball i Arendal og Karoline Olsen fra Vipers Topphåndball i Kristiansand er ambassadører for årets TV-aksjon. Foto: Øivind Berg

– Som opptakt til årets store nasjonale dugnad har fylkesaksjonsledere fra hele landet vært samlet for å inspirere og motivere hverandre for den store jobben som skal gjøres av frivillige i hele landet, uttaler fylkeskoordinator Berg.