Trump-tilhengere demonstrerer i Washington onsdag. Det meldes om sammenstøt med politi, og flere demonstranter har brutt seg gjennom barrikader utenfor kongressbygningen på Capitol Hill. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

Hundrevis av personer har brutt barrikader ved Kongressen – bygninger evakuert

Demonstranter har brutt seg gjennom barrikader på baksiden av Capitol-bygningen i Washington. På innsiden avholder Kongressen avstemminger om valgresultatet.

Politiet på Capitol Hill forsøkte å stoppe demonstrantene, men klarte det ikke, ifølge Washington Post. Flere forsøkte å komme seg opp trappen til bygningen, men ble stoppet av politi.

Politiet har avfyrt pepperspray mot demonstrantene for å holde dem tilbake, ifølge nyhetsbyrået AP.

To bygninger, James Maddison Memorial Building som huser Kongressbiblioteket, og Cannon House Office Building, er blitt evakuert. Ansatte ved Kongressen ble bedt av politiet om å forlate bygningen.

Årsaken til evakueringen er «politiaktivitet», ifølge politiet. Men det var ikke umiddelbart klart hva som utløste evakueringen.

En video på Twitter, lagt ut av en Washington Post-journalist, viser mange personer som beveger seg forbi barrikadene mens det blir ropt «USA, USA».

Måtte stenge

Senere ble kongressbygningen stengt ned etter meldinger om at folk har tatt seg inn i bygningen. På utsiden er det sammenstøt mellom politi og Trump-tilhengere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Årsaken til nedstengingen er en ekstern sikkerhetstrussel. Demonstranter har forsøkt å storme bygningen, ifølge flere medier.

Ifølge ubekreftede meldinger har folk klart å ta seg inn i Kongressen. Samlingen i Kongressen ble plutselig avbrutt, og godkjennelsesprosessen av valgresultatet er stanset.

Ville ikke gi seg

Tusenvis av personer har møtt opp for å vise støtte til president Donald Trump og protestere mot valgresultatet. Under en tale foran Det hvite hus sa Trump at han aldri vil gi seg eller erklære valgnederlag.

(©NTB)