Gina Elisabeth Lund (59) er utnevnt til ny statsforvalter i Agder. Foto: Erik Holand

Hun får jobben som ny statsforvalter i Agder

Gina Elisabeth Lund (59) fra Tvedestrand er utnevnt til ny statsforvalter i Agder. - Jeg gleder meg til å flytte fra New Delhi og hjem til Tvedestrand.

– Det er ingen tvil om at jeg takker ja. Det hele oppleves veldig spesielt. Jeg så utlysningen to dager før søknadsfristen gikk ut. Da jeg rett etterpå skulle hjem til Norge, brukte jeg karantenetiden til å lese meg opp på jobben før jeg skulle i jobbintervju. Gleden var stor da Nikolai Astrup ringte meg i går! forteller Gina Elisabeth Lund til Agderposten.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet utnevnte spesialrådgiver Gina Elisabeth Lund til statsforvalter i Agder fredag formiddag. Hun får åremålsstillingen for en periode på seks år.

- Vi får med dette en kompetent og driftig statsforvalter, med et stort engasjement for Agder, uttalte kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) i en pressemelding.

Lund bor for tiden i New Delhi, der hun er spesialutsending i Kunnskapsdepartementet. Ektemannen Hans Jacob Frydenlund er Norges ambassadør i India.

170 ansatte

– Jeg har hatt lyst til å flytte hjem, og nå går det fort unna. Dette blir spennende. Jeg gleder meg til å flytte hjem til huset i Vesterkleiv i Tvedestrand som jeg har eid siden 1986, forteller Lund.

Hun var en av seks søkere til toppjobben. Sjefen på Fløyheia får ansvaret for samtlige avdelinger med over 170 ansatte.

Gina Lund fotografert da hun var statssekretær og holdt 1. mai-tale på Eydehavn og i hjemkommunen Tvedestrand. Foto: Maja Holand

Gina Lund har lang fartstid som Ap-politiker og fra en rekke ulike departementer, og har jobbet med utvikling av statlig styring. Å representere Staten i Agder, i en region hun har røtter i, er på mange måter helt optimalt, forteller hun.

– Opptatt av muligheter

– Jeg har god innsikt i det Statsforvalteren arbeider med, og jeg er veldig opptatt av mulighetene som finnes på Agder, blant annet innen maritime virksomheter, utdanning, innovasjon og internasjonaliserte næringer. Dette er noe jeg har stor interesse for. Så vel som utfordringene knyttet til for eksempel demografi, arbeidsliv og kjønnsroller, sa Lund til Agderposten da søkerlista ble offentliggjort i begynnelsen av mai.

Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen) er statens representant i fylket og har ansvar for å følge opp vedtak, mål og retningslinjer fra Stortinget og regjeringen.

Les også
De kjemper om toppjobben