SMITTESITUASJON: Ordfører Robert C. Nordli mener det er grunn til å minne Arendals innbyggere om de gjeldende retningslinjene. Foto: Anne Gro Ballestad

Høyt smittetrykk: - Arrangører bør utsette eller avlyse

Hvis Arendal kommune skal forhindre innføring av strenge tiltak, er innbyggerne nødt til å følge retningslinjer. Arrangementer som samler personer fra flere kommuner, bør utsettes eller avlyses.

– Det er et høyt smittetrykk på Sørlandet for tiden. For å forhindre strenge tiltak i Arendal, er innbyggerne nødt til å være ekstra forsiktige fremover. Det er en del forvirring om tiltak og anbefalinger, sier ordfører Robert C. Nordli (Ap) onsdag ettermiddag.

Han mener det er grunn til å minne om de nasjonale anbefalingene (se lenger ned i saken). Tirsdag ble det registrert ti nye smittede med mutert variant av koronaviruset i Arendal.

Les også
Kristiansand: 24 nye smittede

– Arrangementer som samler personer fra ulike kommuner, bes sterkt om å utsette eller avlyse nå. Det er også svært viktig at vi unngår private arrangementer med flere enn ti personer innendørs utenfor eget hjem. Nå er det grunn til å være ekstra varsomme, sier Nordli.

Dette er de nasjonale retningslinjene som gjelder fra 23. februar (kilde: Regjeringen):

Arbeidsplasser:

Hjemmekontor for alle som har mulighet til dette.

Sosial kontakt:

Alle bør begrense sosial kontakt.

Det oppfordres til å møte andre utendørs, og ikke ha besøk av flere enn 5 gjester i tillegg til de som allerede bor sammen.

Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand kan man være flere, men man må likevel ikke være flere enn at man kan holde avstand.

Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort.

Arrangementer:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Arrangementer som samler personer fra ulike kommuner bør utsettes eller avlyses.

Regler for arrangementer:

Maks ti personer på private sammenkomster utenom i eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale.

Maks ti personer på innendørs arrangement, likevel 100 personer hvor alle i publikum sitter på faste tilviste plasser.

Maks 50 personer på innendørs idrettsarrangement for barn og unge under 20 år som kun samler deltakere fra samme kommune.

Maks 200 personer på arrangementer utendørs, likevel 3x200 personer hvor alle i publikum sitter på faste tilviste plasser.

Uteliv:

Servering av alkohol kun til de som får servert mat. Skjenkestopp kl. 22.00.

Dagens tall med nye smittede i Arendal er ventet senere på kvelden.