Her er sauen lokalisert og i ferd med å bli fanget.
Her er sauen lokalisert og i ferd med å bli fanget. Foto: Håkon Aarthun

Her reddes sauen fra den sikre død

Midt inne på den snøfulle vidda kom skiløperen over den fortapte sauen. Etter en redningsaksjon kom den i sikkerhet og fikk livet i julegave.

Dyredramaet utspant seg på Haukelifjell julaften. Håkon Aarthun tok bildene og var med på redningsaksjonen,

– Sauen ble funnet julaften. Det var en gjest her som sammen med sin hund var ute på en tur. Da fikk hunden teften av sauen, som sto langt oppe i en skråning. Gjesten kom tilbake og fortalte oss på turisthytten dette. Da fant vi ut at vi skulle ut for å forsøke å redde den, sier Aartun.

Følget dro ut med snøskuter, pulk og ski. Sauen ble funnet igjen og det siste stykket brukte de skiene inn til dyret. Vel fremme lot den seg fange. Sauen ble lagt på pulken og fraktet ned i sikkerhet.

– Den bar preg av å ha vært ute helt til nå, men var i overraskende god form vil jeg si. På fjellstua fikk den litt mat og så fant vi eieren dens, sier Aartun fornøyd.

Nå er den firbeinte ulldotten tilbake hos eieren.

Sauen ble fraktet ned fra fjellet tjoret fast til en pulk.
Sauen ble fraktet ned fra fjellet tjoret fast til en pulk. Foto: Håkon Aarthun

– De var veldig glade for at den ble funnet. Det er snakk om noen sauebønder fra Rogaland som hadde sluppet mange sauer på beite her, men denne hadde de ikke funnet den igjen. Siden den var merket, fant vi greit frem til dem, forteller Aartun.