DE TO FØRSTE: Her krysser de to første elgene Tromøy Kirkevei foran Terje Eikin som har stoppet bilen og fått opp mobilen for å ta bilde. Foto: Terje Eikin

Her løper elgene foran varaordførerens bil

På vei til Hove fikk Arendals varaordfører Terje Eikin med seg et stykke natur i form av fire elger som krysset foran bilen.

Det var søndag formiddag og Eikin hadde nettopp svingt av i Færvik-krysset da han fikk se hele fire elg, muligens var to av dem kalver, komme rolig fra høyre side av veien.

Det var ikke dramatisk. Jeg så de i god tid og kunne bremse rolig ned og stoppe bilen. Alle fire elgene krysset inn på gang- og sykkelveien, over fenderkanten og ut på bilveien. Det var en fin opplevelse og en god opplading til søndagsturen på Hove, synes Eikin.

Det som kan ha vært en kjernefamilie i familien Alces alces, fortsatte rolig videre etter å ha krysset veien, ikke uventet i retning mot Elgveien på Tybakken, en snau kilometer unna.

DEN TREDJE: Her går en av kalvene over fenderkanten og ut i veien. Foto: Terje Eikin
OG FJERDE: Dermed var alle fire vel over veien og muligens skulle de videre til Elgveien på Tybakken. Foto: Terje Eikin
MØTTE SKOGENS KONGEFAMILIE: Arendals varaordfører var klar med mobilkameraet da fire elger krysset foran bilen. Foto: privat