Her fester innbruddstyvene stropper til minibanken før de drar den ut av Lillesand senter.
Her fester innbruddstyvene stropper til minibanken før de drar den ut av Lillesand senter. Foto: Fra overvåkningsvideo

Her forsøker tyver å stikke av med minibanken

Videoen fra minibanken på Lillesand Senter viser at to personer fester vaier og stropper i minibanken, og drar den ut med en bil.

– Ut fra videoen kan vi se at to personer, angivelig mannspersoner, tildekket med finnlandshetter eller liknende, kommer inn en sidedør på senteret. De har med seg stropper og vaier som de fester rundt minibanken. Disse forberedelsene tar cirka et minutt, før de deretter gir et signal til en eller flere personer på utsiden som bruker et kjøretøy til å dra ut minibanken. Videoen kuttes i det minibanken dras ut, forteller lensmann ved Lillesand lensmannskontor, Kjetil Nygård, til Agderposten.

Det var

En vekter hos Securitas rykket ut,

Oppdaget ni timer senere

Dermed ble ikke det spektakulære tyveriforsøket oppdaget før forbipasserende meldte fra til politiet mandag formiddag like før klokken 11.

Ingenting tyder imidlertid på at tyvene har fått med seg penger, da minibankboksen lå igjen utenfor senteret.

– Hva grunnen er til at de ikke har fått med seg denne boksen, har vi ingen formening om, sier lensmann Kjetil Nygård.

Ber om tips i saken

Så langt har politiet svært lite å gå etter. Ingen personer eller miljøer er mistenkt i saken, og lensmannen oppfordrer alle som har oppholdt seg i området fra midnatt og utover og som kan ha sett noe, til å ta kontakt.

– Kriminalteknikerne har gjort noen funn, men hva dette er ønsker jeg ikke å gå ut med. Den endelige rapporten er ikke klar ennå, avslutter lensmannen.