TIL NORSE: Lasse Sandaker-Nielsen har tidligere vært i Norwegian og kommer nå fra First House. Foto: Ole Berg-Rusten

Norse henter ny direktør - kommer fra First House

Det arendalsbaserte flyselskapet Norse har ansatt Lasse Sandaker-Nielsen som kommunikasjonsdirektør. Han har blant annet hatt samme stilling i Norwegian og kommer nå fra First House.

– Jeg er veldig glad for å få Lasse Sandaker-Nielsen med på laget. Med Sandaker-Nielsen får vi en strategisk, tydelig og erfaren kommunikasjonsdirektør som har lang fartstid fra internasjonal luftfart, er vant til å håndtere krevende situasjoner og ikke minst forstår hvordan kommunikasjon kan brukes til å oppnå viktige forretningsmål. Det gjør at han er ideell for oss. I tillegg deler han vår ambisjon om å skape en inkluderende kultur der alle ansatte opplever at de er en del av laget. Jeg gleder meg til å jobbe tett sammen med ham, sier administrerende direktør Bjørn Tore Larsen i Norse i en pressemelding.

VELDIG FORNØYD: – Jeg er veldig glad for å få med Lasse Sandaker-Nielsen på laget, sier administrerende direktør Bjørn Tore Larsen i Norse. Foto: Frank Johannessen

– Representerer noe helt nytt

– Norse representerer noe helt nytt i internasjonal luftfart. Selskapet skal ikke bare tilby direkteflyginger mellom Europa og USA til en lav pris med mer miljøvennlige Dreamlinere, men skape mange nye arbeidsplasser i Norge og internasjonalt. Norse skal bygge en kultur med stor takhøyde der medarbeiderne oppfordres til å ta initiativ og ansvar, noe som vil bidra til gode kundeopplevelser. I tillegg settes bærekraft høyt på dagsorden. Det gjør at jeg har lyst til å være med på å bygge dette flyselskapet til å bli de reisendes førstevalg. Jeg gleder meg skikkelig til å returnere til luftfarten og den energien, entusiasmen, lidenskapen og tempoet som preger denne viktige bransjen, sier Sandaker-Nielsen i den samme pressemeldingen.

Les også
Vraker flere store flyplasser: Dette blir de første rutene

I stillingen som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt får han det overordnede ansvaret for flyselskapets intern- og eksternkommunikasjon, inkludert medie- og samfunnskontakt, samt samfunnsansvar og bærekraft. Han blir en del av flyselskapets ledergruppe og vil rapportere til administrerende direktør Bjørn Tore Larsen.

Over ti år i Norwegian

Sandaker-Nielsen kommer fra en stilling som seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået First House og har lang erfaring som kommunikasjonsleder, redaksjonsleder og pressetalsmann. Han jobbet mer enn ti år for Norwegian, hvor han var informasjonsdirektør og leder for det internasjonale PR-teamet. Han ledet også arbeidet med krisekommunikasjon, samfunnsansvar og bærekraft. Han har tidligere vært redaksjonssjef i TV 2, prosjektleder i Nettavisen og medieanalytiker i Infopaq.

Les også
Norse Atlantic har inngått avtale med britiske piloter

Sandaker-Nielsen har en bachelorgrad i engelsk og massekommunikasjon, og en mastergrad i journalistikk fra Towson University i Maryland, USA. Han tiltrer stillingen 1. desember.