Edward Terjesen har vært medlem av Fremskrittspartiet i hele 37 år. Nå skal han representere Pensjonistpartiet i Arendal bystyre. Foto: Vidar Fløde

Har vært i bystyret i 17 år. Nå skifter han parti

Edward Terjesen (67) har lang fartstid fra Fremskrittspartiet. Ettersom Siv Jensen fortsatt er partileder, meldte han seg ut i protest, og nå inn i Pensjonistpartiet.

Etter hele 37 års medlemskap og fire bystyreperioder for Frp, meldte Edward Terjesen seg ut av partiet i januar i år.

Fra denne høsten kommer han til å representere Pensjonistpartiet i Arendal bystyre.

– Det var tungt å sitte i bystyret som uavhengig, og ikke ha noen partifeller å drøfte saker med. Nå har jeg håpet i det lengste at Siv Jensen skulle gå av som partileder, slik at jeg kunne melde meg inn i Frp igjen, men det ser ikke ut til at det kommer til å skje, sier Terjesen.

Den erfarne politikeren forteller at han kunne meldt seg inn i Frp igjen, dersom Sylvi Listhaug, Ketil Solvik-Olsen eller Christian Tybring-Gjedde hadde blitt partileder.

Han mener Frps politikk er utvannet, og at partiet er blitt en underavdeling i Høyre, både nasjonalt og lokalt.

– Frp har fått gjennomslag for et par symbolsaker, og tatt vekk en eller to bomstasjoner. Det er for lite. Det er greit å samarbeide med Høyre av og til, men Frp fremstår som en underavdeling i Høyre. Det er heller ingen hemmelighet at jeg er misfornøyd med ledelsen i Arendal Frp, sier Terjesen.

Dette skriver Terjesen også om i et leserinnlegg som sto på trykk da han meldte seg ut for et halvt år siden. Det kan du lese her.

Bystyregruppa er doblet

Tirsdag 4. august er Terjesen blitt medlem av Pensjonistpartiet.

– Pensjonistpartiets program ligner mest på det gamle Frp-programmet. Eldrebølgen kommer feiende inn over Norge, og Pensjonistpartiet har en solid politisk plattform. Jeg har fått tilbud fra andre partier også, men politikken deres passer ikke med mitt ståsted, sier Terjesen.

Pensjonistpartiets gruppe i Arendal bystyre blir nå doblet, til to medlemmer. Terjesen skal jobbe i tospann med Ingebjørg Godskesen (62), noe han også har gjort før, da begge var i Fremskrittspartiet. Godskesen er tidligere stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har samarbeidet mye med Ingebjørg, og kjenner henne svært godt.

– En dyktig stemmesanker

Organisatorisk nestleder i Arendal Pensjonistparti, Ingart Blikra, er svært fornøyd med det nye medlemmet.

– Dette er helt supert. Edward er en kunnskapsrik og samlende person, som kommer til å gli godt inn i miljøet og politikken til partiet. Han er i tillegg en dyktig stemmesanker, og en politiker som står for det han mener. Dette er en stor seier for Pensjonistpartiet, sier Blikra.