KRABBEGATA: 21-åringen liker å bruke fridagene i Krabbegata, hvor familiens sommerhus ligger. Foto: Privat

Har over én milliard avspillinger. Nå ferierer Youtube-stjernen i Arendal

Olaf (21) bruker fritiden i familiens feriehus i Arendal. Til daglig lever han av å produsere videoer til millioner av følgere over hele verden.

– Mamma er vokst opp i Arendal, og nå har foreldrene mine et lite hus i Krabbegata ved Strømsbu. Når jeg ikke jobber, koser jeg meg veldig i Arendal, forteller Olaf Ottersland Uhre fra Oslo.

Gode minner

21-åringen har tilbrakt mye tid på Sørlandet i oppveksten. Både på Fevik, og i Arendalsområdet. Han har mange gode minner.

– Det beste med Arendal er jo at halvparten av familien min kommer herfra. I tillegg føles det ut som «alle kjenner alle». Folk er veldig koselige her, forteller han.

– Jeg er også veldig glad i å fiske, og det gjør jeg ofte ute ved Merdø, legger 21-åringen til.

MERDØ: Olaf Ottersland Uhre er en ivrig fisker når han ferierer i Arendal. Foto: Privat

Over fire millioner følgere

På knappe fem år har Ottersland Uhre bygget opp en av Norges største YouTube-kanaler, Red Arcade, med nærmere 4,3 millioner følgere. 21-åringen har bygget seg en karriere med å vise fram øyeblikk fra spill, som for eksempel det populære action- og strategispillet Fortnite.

– Konseptet mitt bygger på at andre spillere sender inn sine beste klipp, så setter jeg sammen dette til videoer. Det er veldig populært i gamer-miljøet, forklarer 21-åringen.

Videoen under, er kanalens mest populære. Her har 21-åringen satt sammen klipp som spillere fra hele verden har sendt til han. I skrivende stund har videoen nesten 90 millioner avspillinger.

Fulltidsjobb

21-åringen sluttet på skolen første året på videregående, og satser for fullt på YouTube-karrieren. Han bruker i gjennomsnitt 15 til 20 timer på å lage én video.

– Det er utrolig gøy, og jeg lever greit på inntektene fra dette. En vanlig YouTube-karriere varer i fem år som regel. Så vi får se hvordan dette går fremover. Utdannelse kan jeg ta senere, men nå er dette virkelig drømmejobben, forteller Ottersland Uhre.