Den nye bensinstasjonkjeden Tanken har hittil etablert sju stasjoner i Rogaland og Telemark. Nå står resten av landet for tur.
Den nye bensinstasjonkjeden Tanken har hittil etablert sju stasjoner i Rogaland og Telemark. Nå står resten av landet for tur. Foto: Privat

Gjør opprør mot jojo-priser på bensin og diesel

Den nye bensinstasjonkjeden Tanken vil garantere sine priser i sju dager, og vurderer nå etableringer på Sørlandet.

- Det skjer noe hele tiden, men foreløpig har vi ingen konkrete avtaler og planer. Når det gjelder Sørlandet, er vi nok nærmest en etablering i Kristiansand, sier  gründer Joar Skorpe, som har etablert den nye bensinstasjonkjeden Tanken i Rogaland, der det nå er åpnet seks nye stasjoner.

- Vi tenker landsdekkende, sier Stavanger-mannen.

- Det tar tid å bygge nye bensinstasjoner. Man skal ha grundige prosesser med kommuner og Statens vegvesen. Det er enklere å inngå avtaler med eksisterende stasjoner, og derfor ønsker vi selveiere velkommen i kjeden. Vi har også et eget butikkonsept, sier Skorpe.

I tre år drev han en XY-stasjon i Stavanger. Der ble han lei av å skifte priser hele tiden. Han lot det ikke bli med tanken.

Samme pris i sju døgn

- Våre stasjoner skal garantere den samme prisen i sju dager. Dessuten skal vi tilby den samme prisen til alle. I dag er det de med best rabattavtaler som får det billigste drivstoffet. Det er de fattigste som får svi med slike rabattsystemer. Jeg er ingen sosialist, men jeg synes likevel det er urettferdig, sier Skorpe.

Helge Gjerseth tror faste priser vil få de generelle drivstoffprisene nedover. Den røde tanken blir et lande-     merke på Eik.
Helge Gjerseth tror faste priser vil få de generelle drivstoffprisene nedover. Den røde tanken blir et lande- merke på Eik. Foto: Per Arne Rennestraum

Tanken-gründeren setter to betingelser for å inngå avtaler med eksisterende bensinstasjoner i privat eie:

- De må forplikte seg til å holde samme pris i sju døgn, og kan ta maks en krone pr. liter i fortjeneste. Selv skal jeg ha fem øre i fortjeneste pr. liter. De store kjedene ler av en så liten margin, men Tanken skal aldri ha flere aksjonærer enn meg, slår rogalendingen fast.

Konkurrentene følger med

Drivstoffgiganten Circle K (tidligere Statoil), følger utviklingen i Grenlands bensinstasjonsmarked nøye:

– Vi følger alltid den lokale konkurransen nøye, og vi skal ha konkurransedyktige tilbud og priser både på våre automatstasjoner i området, og på våre betjente stasjoner,