FRASTJÅLET: Helene Bryndis O. Nilsen fra Grimstad er frastjålet sin nye sykkel som hun skal sykle til Paris med i sommer. Foto: N/A

Frastjålet Paris-sykkel til 23.000 kroner

Helene Bryndis O. Nilsen (55) fra Grimstad skal sykle med Team Rynkeby til Paris i sommer. Sammen skal de samle inn penger til kreftsyke barn. Søndag skulle hun teste sykkelen for første gang, da var den stjålet.

MELD FRA: Ser du en slik knallgul sykkel med Team Rynkeby på stanga, så meld i fra enten til eier Helene Bryndis O. Nilsen i Grimstad eller politiet. Foto: N/A

Nå står turen i fare. For Helene har kjøpt sykkelen, som alle skal ha for å sykle i teamet, for 23.000 kroner. Får hun ikke tilbake sykkelen, har hun ikke råd til ny.

Gjenkjennelig

– Det er rart at noen vil stjele en sykkel som er så gjenkjennelig, sier Helene. Sykkelen sto nede i garasjeanlegget hvor hun bor.

Les også
Holdt ut 40 grader og stiv kuling på vei til Paris

– Jeg var nede i garasjen lørdag kveld. Da sto sykkelen der. Da jeg kom ned søndag morgen for å teste sykkelen på en første ture, det har vært så mye dårlig vær i vinter, så var den borte, forteller Helene.

Det merkelige var at treningssykkelen til Helene som sto ulåst ved siden av, ikke var stjålet.

– Vi har fire sykler som sto låst. Kun Rynkeby-sykkelen som hadde kodelås, var stjålet, sier Helene.

Syklet i mange år

Hun har syklet i mange år. Tidligere deltok hun også i ritt. Men de siste årene har hun syklet for seg selv rundt om i distriktet.

Les også
Sykler mot barnekreft - vil ha flere med

– Ofte sykler jeg Kongeveien tur-retur, forteller hun. Den går mellom Grimstad og Lillesand.

30.000 kroner har Helen Nilsen betalt for hele pakken for å være utstyrt til Paris-turen. Foruten sykkelen, består den av hjelm, sykkelklær og utstyr hun trenger til den 1300 km lange turen fra Oslo til Paris.

Bakgrunnen for at Helene meldte seg på den strabasiøse sykkelturen, er at sønnen til hennes fetter fikk to ulike krefttyper bare sju år gammel. Selv om han i dag er frisk, har sykdommen satt sine sport. Derfor vil Helene være med på å samle inn penger til barnekreftforeningen, som er en viktig del av sykkelturen.

– Jeg tror ikke noen vil få solgt denne spesielle sykkelen, og håper noen kan finne den henslengt. Da må de si ifra til meg, ber Helene Bryndis O. Nilsen. Tyveriet er også anmeldt til politiet.