annonse

Frank Reichert vant rektorvalget på UiA

KAKE MÅTTE TIL
KAKE MÅTTE TIL: Frank Reichert overtar som rektor etter Torunn Lauvdal. Det ble klart onsdag kveld. (Foto: UiA)
Universitetet i Agder

Det måtte to valgomganger til, men onsdag kveld var det klart at Frank Reichert overtar som UiA-rektor etter Torunn Lauvdal som har sittet to perioder.

Sammen med Sigbjørn Sødal sto Reichert igjen med flest stemmer etter første valgomgang hvor det var fem kandidater. UiAs nye rektor er 57 år gammel og er i dag dekan for Fakultet for teknologi og realfag ved UiA i Grimstad. Valget var rekordjevnt, Reichert fikk 49,48 prosent av stemmene mot Sødals 49,28. Valgdeltakelsen økte fra første til andre valgomgang, også blant studentene.

Best på undervisning

Reicherts programerklæring var klar etter seieren:

– Vi skal gjøre UiA best på undervisning i Norge, UiA skal gjøre en forskjell for samfunnet og UiA skal bidra til å utvikle kunst og filosofi som en viktig del av universitetet og samfunnslivet, sier Reichert.

Han er opptatt av at UiA skal utvikles sammen, at det har et felles mål og at alle ansatte føler de er en liten, men viktig del av den store organisasjonen som UiA er.

Har opplevd god støtte

Selv om han leder fakultetet med hovedsete i Grimstad, har han også ansvaret for to institutter i Kristiansand, og han opplever å ha fått god støtte for kandidaturet også i Kristiansand.

Han har også vært sterkt involvert i arbeidet med få realisert Sørlandslaben, og at den kampen lyktes midt under valget, var neppe noen ulempe, tror han.

Overtar 1. januar

– Men jeg er realist, både i fag og som person, og vet at det blir en stor utfordring å lede UiA videre de neste fire årene, sier Frank Reichert som overtar 1. januar 2016.

Han kan stille til gjenvalg for en ny valgperiode og totalt sitte i åtte år som rektor.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse