SKATTEMELDING: Fra 16.mars til 7.april sendes skattemeldingen ut, puljevis. Foto: NTB scanpix

Fra i dag blir skattemeldingen sendt ut - på forskjellige dager

Et stort flertall får nå skattemeldingen tidligere enn før, forklarer skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Fra 16. mars til 7. april blir skattemeldingen sendt ut til 5 millioner lønnsmottakere, pensjonister og personlig næringsdrivende.

– Skattemeldingen din er ikke tilgjengelig før du får en e-post fra Skatteetaten. Det er ingen grunn til å logge seg inn før du får beskjed fra oss, forteller skattedirektør Nina Schanke Funnemark i en pressemelding tirsdag.

Les også
Sørlendinger avslørte 78 millioner kroner i skjult formue

Tidligere fikk alle skattemeldingen samtidig i begynnelsen av april. Det førte til svært høy trafikk både på Skatteetatens veiledningstjenester og andre offentlige digitale tjenester.

– Ved å sende ut skattemeldingen puljevis oppnår vi fordelen med en jevn, stabil og raskere innlogging, forklarer Funnemark.

Korona-året 2020: Ekstra viktig

Skattemeldingen for lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende er forhåndsutfylt med opplysninger om din inntekt, formue, bolig, gjeld og fradrag i året 2020.

Det er fortsatt noen skatteforhold du selv må fylle ut i skattemeldingen, for eksempel utleieinntekter og verdier du har i andre land. Skatteetaten vet ikke alt om deg, og det er du som kjenner din økonomi best.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Du er selv ansvarlig for å oppgi fullstendige opplysninger om grunnlaget for å beregne skatten din. Du kan også gå glipp av fradrag hvis du ikke fyller inn korrekte opplysninger i skattemeldingen.