TIL SPORTEN: Øl og andre alkoholholdige drikker kan finne veien til en fotballkamp nær deg til sommeren. Foto: Fredrik Hagen

Lokalklubbene i tenkeboksen om alkoholservering

Fra og med kommende sesong kan vanlige supportere komme til å få kjøpt alkohol på fotballkamp. Norges Fotballforbund (NFF) har opphevet sitt totalforbud.

Med endringen som nå er vedtatt av NFF-styret vil det i framtiden bli opp til kommunene å avgjøre om det skal serveres alkohol til den vanlige supporter på arenaene, skriver VG.

Fram til nå har klubbene kun hatt lov til å servere øl og vin på VIP-områder.

– Ifølge regelverket som har eksistert, har det vært nulltoleranse for alkoholservering på stadioner. Nå gjøres det en endring. Dette er en alminneliggjøring. Nå gir vi alle muligheten, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Ikke vært et tema

I Arendal Fotball har det så langt ikke vært et tema å servere alkohol under kamper, men saken blir trolig diskutert fremover, sier daglig leder, Bård Sterk-Hansen.

– VI skal ha et møte i kveld, men så langt har vi ikke engang søkt til VIP-arrangementer, slik det har vært en åpning for, sier Sterk-Hansen.

Heller ikke hos Jerv har man tatt stilling til å servere alkohol på kamper.

– Det blir en styresak å vurdere dette, melder Trond Christoffersen, daglig leder i Jerv.

NFF-styrets vedtak innebærer at det fortsatt ikke vil være tillatt med alkohol på tribunene. Dermed blir det opp til klubbene selv å finne en tilfredsstillende løsning for salg på arenaen.

– Det er en del rammer og regler som lokale myndigheter setter. Hvordan det vil foregå på de ulike arenaene, vil være veldig forskjellig. Det kommer an på både kommunene og klubbene, sier Bjerketvedt til VG.

Han er klar på at det har vært full enighet i forbundsstyret om å vedtaket som nå er fattet.

Endringen trer i kraft allerede kommende sesong.

NORMALISERING: Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund sier regelendringen er en alminneliggjøring. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

(©NTB)