Store mannskaper leter etter den lille gutten som er savnet. Foto: Mari Gjørva / NTB scanpix

Savnet gutt i Geiranger er funnet omkommet

Den snart to år gamle gutten som falt i en elv i Geiranger tirsdag ettermiddag, ble flere timer senere funnet omkommet, melder TV 2.

Gutten ble meldt savnet omkring klokka 16 tirsdag ettermiddag. Etter flere timer med en omfattende leteaksjon gjorde politiet funn i elven. Innsatsleder Karl Idar Vik bekrefter overfor kanalen at gutten er funnet, og at han ble bekreftet omkommet på stedet.

Moren havnet også i vannet, men kom seg opp uskadd. Familien blir ivaretatt av et kriseteam i kommunen.

Søket foregikk like ved Vinje Camping og Union Hotell, rett ved Geirangerfjorden i Møre og Romsdal.

– En lokal entreprenør forsøker å demme opp elveløpet hvor gutten forsvant for å minske vannføringen og dermed lette søket langs elva, tvitret politiet tirsdag kveld.

Meldingen om hendelsen kom like ved 16-tiden, og fire timer senere pågikk søket fortsatt med stor intensitet. Guttens familie er norske turister. Også moren havnet i elva, men kom seg uskadd opp, opplyser politiet til TV 2.

Ifølge kanalen falt gutten i en mindre sideelv til Geirangerelva. Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser til NTB at hovedsøket har vært i Maråkelva.

Strømmen går stri, og det ble tidlig hentet inn gravemaskin for å styre strømmen unna slik at det kan letes i kulpene nedover i elveløpet.

Store mannskaper søker i elva etter den lille gutten om er savnet. Foto: Britt Ingunn Maurstad / Storfjordnytt / NTB scanpix

Store letemannskaper

Hovedredningssentralen forteller at et redningshelikopter ble sendt fra Florø, og flere luftambulanser bisto i søket etter barnet, som er en gutt på snart to år. En redningsskøyte er også på stedet. Røde Kors opplyser at om lag 30 frivillige fra fem hjelpekorps ble kalt ut for å bistå i søket.

– Vi har per nå fire helikoptre, mange båter og mange andre ressurser på vei. Dykkere er straks framme, sa redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB tirsdag ettermiddag.

Dårlig sikt

Flere timer etter hendelsen svant håpet om å finne gutten i live.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det ser ikke bra ut. Vi har nå lett i to timer uten funn. Det er fortsatt mye ressurser og stor innsats, sa Middelthon like før klokka 18.

En alpin redningsgruppe bisto også i søket, i tillegg til at det ble rekvirert dykkere fra Trondheim og Ålesund. Ifølge Middelthon er det dårlig sikt i elva, noe som gjorde letingen svært vanskelig.

Møre og Romsdal politidistrikt sier det fortsatt er uklart hva som skjedde da gutten falt i vannet.

– Det vi vet, er at han og moren falt i elva sammen. Moren klarte å komme seg opp på egen hånd, mens gutten ennå ikke er funnet, sier innsatsleder Karl Idar Vik til TV 2.

Det er rekvirert redningshelikopter til å bistå i søket. Foto: Mari Gjørva / NTB scanpix