Ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) kan fortelle om flere nye smittetilfeller i Arendal. Her er ordføreren avbildet i sentrum en kveld tidligere i høst. Foto: Tarald Reinholt Aas

Fem nye smittede - 120 i karantene

Onsdag er det registrert fire nye koronasmittede personer i Arendal, og en koronasmittet person i Froland. To av dem er elever ved Sam Eyde videregående skole.

– Smittesporingsteamet jobber nå med smittesporing, kartlegging av nærkontakter og vurdering av smittekilder, fortalte ordfører Robert C. Nordli (Ap) til Agderposten ved 22-tiden onsdag kveld.

Da var foreløpig 15 personer satt i karantene.

Etter klokken 23 har smittesporingsteamet fått en større oversikt over smitteutbruddet.

– Den smittede i Froland og én av de smittede i Arendal, er elever ved Sam Eyde videregående skole i Arendal. Totalt blir cirka 90 personer ved skolen satt i karantene i kveld, opplyser Nordli.

Cirka 45 elever ved andre året idrettsfag blir satt i karantene, og cirka 30 elever ved første året helsefag.

– Alle elever og foreldre som er berørt, blir kontaktet. Kommunens smittesporingsteam har god dialog med skolen, sier ordføreren.

90 personer tilknyttet Sam Eyde videregående skole settes i karantene. Foto: Elisabeth Grosvold

Dansere i karantene

Flere dansepartier ved Bølgen dansestudio i Arendal settes også i karantene. Dette gjelder totalt cirka 30 personer ved dansestudioet.

– Også her har vi et nært og godt samarbeid. Personene det gjelder, blir kontaktet, sier Nordli.

Beskjed til besøkende på sportsbutikk

Utover de omlag 120 personene som er satt i karantene ved skolen og dansestudioet, er det flere som bør være ekstra oppmerksomme:

– Personer som har oppholdt seg på butikken til Brekke Sport på Stoa sist lørdag, må være ekstra oppmerksomme på symptomer. Dette gjelder altså butikken på Stoa, ikke i sentrum, sier ordføreren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Dette er Arendals nye teststasjon: Så mange kan testes i timen

Mange smittede i landsdelen

Tidligere på ettermiddagen var det registrert 25 nye smittetilfeller i Agder denne onsdagen 18. november, noe som gjorde denne dagen til det tredje høyeste døgntallet for fylket. Nå er altså tallet høyere.

I Grimstad er det ett nytt smittetilfelle onsdag. Det kan du lese mer om her:

Les også
Nytt smittetilfelle i Grimstad
Les også
Nye bøtesatser: Så mye koster det å bryte koronareglene i Agder
Les også
Situasjonen var uoversiktlig og kaotisk: Slik fikk kommunens detektiver kontroll over utbruddet