STILLE: Illustrasjonsfoto av Langbryggen i Arendal lørdag kveld 14. november. Agderposten (og ordføreren) er ikke nærmere kjent med hvor i kommunen de fire ble smittet. Foto: Irene Hegge Guttormsen

Fire nye smittetilfeller i Arendal

Fem personer er satt i karantene så langt på bakgrunn av de nye, positive koronatestene i Arendal.

Ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) i Arendal bekrefter tirsdag i 22-tiden at det er fire nye smittetilfeller i Arendal. En av disse fire befant seg allerede i karantene på bakgrunn av nærkontakt med andre, mens en annen kunne kobles til et tidligere positivt tilfelle.

– På bakgrunn av de nye tilfellene er fem personer satt i karantene så langt. Smittesporing av nærkontakter pågår, forteller ordføreren.

Les også
Dette tror Aavitsland om vaksine-fremtiden

Mange tester

Han sier resultatene for tiden tikker inn gjennom mye av døgnet.

– Det er mange som tester seg, og det er vi fornøyd med, sier Nordli.

Ifølge Arendal kommunes egne sider er det nå 132 personer som er eller har vært smittet. Mandag var 250 personer i karantene – dette tallet har trolig gått betydelig ned etter at vel 140 personer tilknyttet Arendal internasjonale skole kunne «friskmeldes».

Les også
Tre nye smittet i Lillesand - fire nærkontakter i karantene
ORDFØRER: Robert Cornels Nordli, her avbildet på den nye teststasjonen ved Longum tidligere i måneden sammen med kommuneoverlege Helene Rakeie (t.h.), og Heidi Helene Hamre, prosjektleder for testsenteret. Foto: Jon Andreassen

– Hjelp hverandre

Tidligere tirsdag beskrev Arendals kommuneoverlege Preben Aavitsland koronasituasjonen som foreløpig under kontroll. Samtidig uttrykte han sin bekymring i forkant av julehandelen.

Les også
Priskrig på julevarer: – Det blir tidenes julehandel

– Jeg vil på generell basis oppfordre innbyggerne til å følge smittevernreglene, heller enn å utfordre dem i julestresset, kommenterer ordfører Nordli.

Han legger til:

– Jeg synes næringsliv og bedrifter har vært flinke til å minne kundene på at vi er i en pandemisituasjon. Vi får trekke pusten, være tålmodige og hjelpe hverandre også fremover.