BER FOLK BEGRENSE SEG: Om man bor i samme husstand som en nærkontakt av smittet, bør man begrense sosial kontakt og teste seg, ber kommuneoverlege Helene Rakeie i Arendal. Foto: Frank Johannessen

Fire nye smittede i Arendal: Kommer med klar oppfordring

Fire innbyggere i Arendal ble fredag bekreftet smittet.

Tre av disse knyttes til det pågående smitteutbruddet ved Stinta skole etter skoleavslutning sist uke. Den ene av disse er husstandsmedlem til en av elevene.

Den fjerde smittede knyttes ikke til smitten på Stinta. Samtlige fire har kjent smittevei, opplyser kommuneoverlege Helene Rakeie. Hun tror ikke at Delta-varianten av koronaviruset har kommet til Arendal.

Les også
Fem nye smittede i Arendal – flere knyttes til skoleavslutning
Les også
Sju smittede i Arendal - alle knyttes til samme skole

Barnehage rammet

Over 40 mennesker er satt i karantene fredag kveld. Dette inkluderer barn og ansatte ved Sandnes barnehage.

– Smittesporingsteamet jobber fortsatt med å kartlegge disse. De ansatte som er berørt blir kontakten av leder ved barnehagen, i kveld, skriver Rakeie til Agderposten i 22-tiden.

Les også
Nakstad til Agderposten: Slik kan vi få ny smittebølge med sykehusinnleggelser

– Vær varsom og begrens sosial kontakt

Fra 1. juli slipper husstandsmedlemmer til nærkontakter av smittede å gå i ventekarantene. Arendal kommune har valgt å følge nasjonale råd her. Rakeie kommer likevel med en klar oppfordring til alle berørte av smitten i Arendal:

– Vi anbefaler husstander av nærkontakter å være varsomme selv om ikke der er ventekarantene. Dette gjelder særlig når barn er nærkontakter. Disse er ofte symptomfri, men smitter husstanden, ber hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ni nye smittede i Arendal – tre skoletrinn i karantene

– Har du barn som er nærkontakter ber vi om at husstanden begrenser sine nærkontakter. Testing er den eneste måten vi kan oppdage smitte og holde smittetrykket nede på. Vi er derfor veldig takknemlige om husstandene kan teste seg på 5. - 7. dag, selv om de ikke er i karantene, oppfordrer Rakeie.

Hittil denne uken har 29 personer testet positivt for koronaviruset i Arendal.