FIRE NYE: Fire nye tilfeller av korona-smitte i Agder ble bekreftet tirsdag.

Fire nye bekreftet korona-smittet i Agder

Sørlandet sykehus analyserte nærmere 200 prøver tirsdag. Fire var positive.

Mens det fram til nå har vært fylkeslegen i Agders oppgave å gi ut tallene på smittede og hvilke kommuner de tilhører, er det fremover Sørlandet sykehuset selv som vil orientere om dette.

Fire nye

Kommunikasjonsdirektør Signy Svendsen håper å ha tjenesten oppe å gå for fullt fra onsdag, men kan fortelle følgende tirsdag kveld:

183 korona-prøver ble analysert i løpet av tirsdagen. Av disse var fem positive, men en av dem var kjent fra tidligere (muligens en smittet som har testet på nytt). Dermed er det fire nye bekreftede tilfeller av korona-smitte i Agder tirsdag.

Svendsen kunne ikke si noe om hvilke kommuner de fire er bosatt i – da oversikten over dette ikke vil være klar før onsdag. Dermed kan hun heller ikke bekrefte eller avkrefte om noen av Agder-kommunene som til nå har vært uten registrerte tilfeller, fikk sine første tirsdag.

Per tirsdag kveld var seks personer innlagt med korona-smitte på Sørlandet sykehus. Antall ansatte med koronasmitte var 22. Antall sykehusansatte i karantene var 309.

Nær 3.000 smittet

Per tirsdag kveld var det ifølge VG 2.774 bekreftede korona-tilfeller i Norge.

210 personer er innlagt med sykdom, og 12 har så langt mistet livet til viruset.