GJENFORENT: Preben Skretteberg og hans 16 fots Vesling ble fraskilt kort tid etter kjøpet. Etter iherdig detektivarbeid fikk han båten tilbakelevert. Foto: Arne Ingmar Eggen

Båten ble stjålet tre dager etter at Preben hadde kjøpt den. Da ble han detektiv

Massiv Facebook-deling, iherdig detektivarbeid og en gledelig tilbakelevering får takken for at familien Skretteberg og deres 16-foting ble gjenforent etter båttyveriet.

Noen uker etter at Preben Skretteberg hadde solgt sin seks år gamle Windy i vår, kom han til følgende erkjennelse: Et liv som båteier er langt mer givende enn alternativet. Han angret salget, og begynte straks å se seg om etter en ny båt.

Valget falt på en 16 fots Vesling, med samme skrogdesign som sin tidligere båt. Gleden skulle vise seg å være kortvarig.

Skuffede unger

– Jeg reiste til Porsgrunn for å hente den. Fredag 29. mai lå den på båtplassen vår i Mortenstøbukta. Dagen etter tok vi den for en tur ut. Men da vi skulle ut på sjøen igjen på mandagen var den borte, forteller Skretteberg.

Så da sto familien der på bryggekanten. Kone og barn var pakket og klar for stranden. Hendene var fulle av diverse «pikk pakk». Alle hadde sett fram til en solskinnsdag på Gjessøya.

– Ungene ble skuffet da båten var borte. Det som skulle bli en morsom familiedag, ble i stedet fylt med masse telefoner til forsikringsselskap og politi. Men vi fikk kjørt oss en tur til stranda etter hvert, forteller Skretteberg.

Gjenkjent i Tvedestrand

Samme dag reiste han også ut med en naboens båt på let etter hans egen.

– Vi lette i viker og bukter helt ut mot Saltrød uten å finne noe som helst. Mens vi var ute på leting, får jeg melding fra en som mener han har sett båten i Tvedestrand.

Skretting hadde nemlig lagt ut et innlegg om sin savnede båt på Facebook. Statusen hadde fått solid medvind, og blitt delt mer enn 260 ganger på kort tid.

– Jeg ringte til en del folk, skrev litt på Messenger og rundt forbi. Til slutt endte det med at en av dem jeg skrev med kom og leverte båten tilbake til meg, sier han.

Stor glede igjen

Tilbakeleveringen skjedde lørdag på brygga. På grunn av politietterforskning, vil ikke Skretteberg ut med hva slags forklaring han fikk da vedkommende leverte båten tilbake. Men sier at personen ikke nødvendigvis hadde gjort noe kriminelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Viktigst var uansett å få båten tilbake.

– Det var stor glede, helt fantastisk. Dette er en båt jeg har tenkt å bruke mye krefter på, for å få den akkurat slik jeg vil.

Les også
Familien gledet seg til båtsommer - men så ble båten ramponert