FØRSTE GJESTER: Billy Roger Parimalasingham og Inger Kristine Rise tok med seg barna Sarah og Peter samt hunden Snoopy for å teste ut Dyreparkens nye campingfasiliteter. Foto: Daniel Schjøtt, Dyreparken

Familien var først ut på den nye bobilcampen: – Tror det kan bli fullt

Allerede før bobilcampen i Kristiansand Dyrepark åpnet, sto de første gjestene klare. Nå er ledelsen spent på mottakelsen.

Et kvarter før åpning trillet den første bobilen inn på Dyreparken Bobilcamp onsdag morgen. En småbarnsfamilie fra Ålesund fikk stjerneplass foran Grashavet, opplyser Dyreparken i en pressemelding.

– Veldig bra førsteinntrykk, sier Billy Roger Parimalasingham (38) og kona Inger Kristine (45) til parkens egne folk.

Paret er ny-campere i år, og hadde med seg barna Sarah (4) og Peter (3) samt den ti år gamle yorkshireterrieren Snoopy på tur sørover.

Bygget på tre uker

Arbeidsfolk fra Dyreparken holdt fortsatt på med de siste forberedelsene på campingplassen, og gartnere la siste hånd på verket, da familien fra Ålesund ankom. Dyreparken Bobilcamp har blitt bygget på rekordtid. Kun tre uker tok det fra beslutningen ble tatt til porten åpnet 1. juli.

Totalt er det plass til 30 bobiler på området.

– Vi googlet bobilplasser i Kristiansand, da vi oppdaget at denne nye bobilcampen skulle åpne i dag. Vi ville egentlig ha kommet tidligere, men nå har vi vært to dager på Hamresanden i påvente av å kunne komme hit, sier Parimalasingham, som sier til de ansatte i Dyreparken at familien nesten ikke kunne vente med å ta plassen i bruk.

– I dag våknet vi bare, tømte tanken og kom hit så fort vi kunne. Så tar vi frokosten i bilen her, sa han mens Den Sorte Dame gled forbi like bortenfor.

Flere på plass

En snau time etter at første bobil var på plass, kom neste kjørende inn på den store plassen midt mellom Dyreparken Safaricamp og sjørøverhotellet Abra Havn. Og før lunsj onsdag var ikke mindre enn sju bobiler på plass, opplyser parken i pressemeldingen.

Direktør for overnatting i Dyreparken, Øyvind Eikaas, har sommerfugler i magen. Siden Dyreparken har valgt kun å ha drop-in enn så lenge, har han ingen peiling på hvor populært tilbudet kommer til å bli.

– Jeg har tro på at det kan bli fullt, men vi har innsett at vi må innføre forhåndsbooking allerede nå i sommer. Bobilturistene liker å ha det forutsigbart, og det vil vi forsøke å innfri, sier Eikaas.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han trekker fram beliggenheten som bobilcampens desidert største aktivum. Her kan man praktisk talt kjenne røyken av kanoner når det er sjørøverslag ute på Grashavet.

– Men vi erkjenner at vi er veldig ferske på camping. I fjor åpnet vi Roligheden Camping, og lærte mye av det. Nå er vi veldig interessert i å få tilbakemelding fra gjestene våre på bobilcampingen slik at vi kan bli enda bedre, sier direktøren.