DUGNAD: Åshild og Jørn Langeland låner ut hytta på Tromøy gratis til helsepersonell som trenger det for å unngå korona-smitte. Foto: Privat

De tilbyr gratis utlån av sin korona-frie hytte i Arendal

Dersom det finnes helsepersonell i Arendal som trenger å bo atskilt grunnet smittefare, kan de nå få flytte gratis inn i familien Langelands hytte på Tromøy.

Tirsdag kom meldingen: De strenge korona-tiltakene opprettholdes til etter påske. Det betyr blant annet at de som har hytte i en annen kommune enn der de selv er bostedsregistrert, ikke får feire påskeferien på hytta som normalt.

Dette forsøker Jørn Langeland og familien fra Tinn kommune i Vestfold og Telemark nå å snu til noe positivt. I en e-post sendt til Arendal kommune tilbyr de helsepersonell med familie å låne hytta gratis.

«Dersom dere har helsepersonell med familie, som pga. smittefare trenger å bo atskilt, kan vi gjerne stille vår hytte vederlagsfritt til disposisjon. Hytta er på Vågsnes og har bilvei tilnærmet til døren. Det er innlagt, strøm og kommunalt vann og avløp» heter det i e-posten.

DUGNAD: Jørn og Åshild Langeland låner ut hytta på Tromøy gratis til helsearbeidere som er utsatt for koronasmitte hjemme. Foto: Privat

Ettersom hytta ikke er brukt siden vinterferien, kan familien også garantere at den er «korona-fri».

– Gull verdt

Via Arendal kommune ble familien først henvist videre til «Friskus – dugnad for Arendal», en portal på kommunens hjemmeside der alle som har noe å bidra med kan skrive dette inn. Men tirsdag ble familien kontaktet av prosjektleder Anne Marit Haslund i kommunen som takket så mye for initiativet, og som lovet at tilbudet ville bli formidlet videre.

– Per i dag er det ikke behov for dette, slik vi ser det. Men vi er veldig takknemlige for at de stiller hytta til disposisjon for helsepersonell. Og så vil vi ta vare på dette i våre systemer, for det kan bli aktuelt nå som vi nærmer oss en ny fase, sier Haslund til Agderposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg synes dette er en utrolig flott ting å gjøre med tanke på den dugnaden vi alle sammen nå er med på. Dette er gull verdt dersom det skulle bli et behov, legger hun til.

Haslund oppfordrer alle som kan bidra med noe inn i disse koronatider om å ta kontakt med Arendal kommune, gjerne via hjemmesiden og «Friskus – dugnad for Arendal».

Håper på smitteeffekt

Familien Langeland håper at avisomtale også kan føre til at noen som har behov for det, vil ta kontakt. Gjerne via kommunen, som dermed kan verifisere at dette faktisk er en person eller en familie som har behov for å ta hytta i bruk.

KORONA-TUR: Her er ekteparet Jørn og Åshild Langeland på tur til Gaustablikk sist lørdag. Hyttene i området var tomme for folk. Det var da ideen om å låne bort sin egen dukket opp. Foto: Privat

Ved å gå ut i avisen håper Langeland-familien at kanskje flere vil gjøre det samme med sine hytter.

– Vi bor selv i en hyttekommune, og hører debatten som nå raser. Mange fastboende frykter mer smitte inn i kommunen og at helsevesenet skal kollapse. Det er nesten så man ikke tør å si høyt at man har hytte, sier Jørn Langeland.

– Dersom vi nå kan få noen flere hytteeiere til å tenke at de har en ressurs som kan brukes, så hadde det vært flott, avslutter han.