annonse

Etter tre netter med innbrudd advarer nå politiet

BYGGER LEILIGHETER
BYGGER LEILIGHETER: I Stansa park bygges leiligheter med parkeringskjeller. Piotr Biædrawa var på plass onsdag morgen. (Foto: Vidar Fløde)
BRUTT OPP
BRUTT OPP: Denne konteineren, fylt med utstyr til flere hundre tusen kroner, ble brutt opp natt til onsdag. Her er arbeider Piotr Biædrawa. (Foto: Vidar Fløde)

Tre netter på rad har det blitt stjålet verktøy for store summer fra byggeplasser på Agder. Politiet mistenker mobile vinningskriminelle.

Jørund Flaa

- I Agder mistenker politiet at mobile vinningskriminelle står bak tyveri av verktøy fra flere byggeplasser og verktøykonteinere de siste dagene, sier leder av Felles straffesaksinntak i Agder politidistrikt, Hege Sørensen, i en pressemelding fra Agder politidistrikt. 

Tre netter på rad

Natt til tirsdag 12. juni ble konteinere ved Varoddbrua, utsatt for tyveri.

Natt til onsdag 13. juni ble konteinere på Møglestu i Lillesand og Idda Park i Vågsbygd utsatt for tyveri.

Natt til torsdag 14. juni ble konteinere på en byggeplass på Lund utsatt for tyveri.

- Visste hva de gikk etter

Som Agderposten skrev onsdag morgen var ett av tyveriene fra Stansefabrikkens gamle tomt i Lillesand, hvor det bygges leiligheter. 

Bare her forsvant det verdier for flere hundre tusen kroner. 

– De visste hva de gikk etter. Jeg vet at det var innbrudd på en annen byggeplass i helgen, så her snakker vi om et stort tyveriraid, fortalte en av arbeiderne i Mur i Sør til Agderposten.

Ønsker tips

Politiet opplyser at de er svært interessert i tips i sakene. 

- Dersom noen har observert noe disse nettene og har tips til politiet, så ber vi om at det tas kontakt på telefonnummer 38136058, opplyses det i pressemeldingen.

Store verdier

- Det har blitt stjålet for store summer, og vi anslår verdien å være et sted mellom kr 200.000.- og 500.000,- for hvert av tyveriene, sier Sørensen.

For å sikre seg mot slike tyverier anbefaler politiet at bedriftene vurdere merking av verktøy, vektertjeneste og videoovervåking av område.

- Erfaringsmessig har også kontainere plassert på et synlig sted med god belysning en lavere risiko, opplyser politiet. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse