GLEDER SEG: Marianne Kalleberg og hennes kolleger i restaurantbransjen i Arendal er glade for det blir Spise ute-uka fra mandag 19. oktober og håper folk nå har lyst til å gå ut litt igjen. Foto: Agderposten arkiv

Er lettet og glade: De kan innby til spise ute-uke

Etter mye usikkerhet er det lettelse i restaurantbransjen i Arendal – som førstkommende mandag kan åpne for spise ute-uke med restaurantmat for en billig penge. – Vi er klare til å ta mot, og smittevern er vi gode på, forsikrer Marianne Kalleberg på Madam Reiersen, en av 24 restauranter som er med på opplegget.

Det er 11. gang det som tidligere het Spis for hundre arrangeres.

Siden det er retter både til 100 og 125 kroner, har den de siste årene fått navnet Spis-ute-uka og den arrangeres fra mandag 19. til og med søndag 25. oktober.

Mandag hadde Arendal By et møte med ordfører og kommunelege og fikk grønt lys for arrangementet som det har vært stor usikkerhet om. Nå som det er lettet på restriksjonene så er det klart for å ta imot gjester på byens restauranter, og bransjen selv understreker at de er blitt rimelig proffe på smittevern.

Antibac i døra

– Vi står klare med antibac i døra og har gode rutiner, forsikrer Marianne Kalleberg, som glad for at bransjen kan få vist seg fram for gjestene.

Vanligvis er det mye folk ute når det arrangeres Spis ute-uka.

Kalleberg håper det er et behov for å både treffes og å spise etter det skippertaket det har vært de siste ukene da smitten slo sterkt ut i Arendal.

Daglig leder Sverre Knutsen i Arendal By peker på at serveringsbransjen er av en de bransjene som er mest regulert i forhold til smittevern.

MEST REGULERT: Daglig leder Sverre Knutsen i Arendal By AS, viser til at restaurantbransjen er svært godt regulert og har strenge krav til smittevern. Foto: Liv Ekeberg

– I Arendal har bransjen veldig gode rutiner og mye erfaring med å ta imot gjester og samtidig ivareta smittevernet, ikke minst etter sommersesongen. I august hadde bransjen en evaluering sammen med kommunelegens team, kommunenes ledelse, vektere, politi og flere. Da vanket det skryt for gode rutiner og gjennomføring av smitteverntiltak i sommer, forteller Knutsen fornøyd.

Les også
Her er ordførerens covid 19-dom over byens uteliv

Han legger ikke skjul på at serveringsbransjen er inne en tøff periode, og håper det gir et tydelig signal om at det ikke er farlig å spise ute.

– Det kan tvert imot være viktig for folk å møtes og finne på hyggelige ting sammen nå, sier lederen i Arendal By, som får støtte både av ordfører Robert Cornels Nordli og kommuneoverlege Helene Rakeie.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KAN GJERNE SPISE UTE: Ordfører Robert Cornels Nordli og kommuneoverlege Helene Rakeie sier folk gjerne kan benytte seg av tilbudene under Spise ute-uka. Men spis helst sammen med familie og venner for lettere å kunne holde oversikt over nærkontakter. Foto: Silje Bratland Roksvåg

– Kommunen er glad for det gode samarbeidet vi har hatt med serveringsbransjen i Arendal under hele koronapandemien. Spis ute-uka er et flott tilbud til våre innbyggere der restaurantene sørger for både god mat og godt smittevern, sier ordføreren som gjerne oppfordrer alle til å benytte seg av tilbudet. Men som alltid gjelder de velprøvde rådene om å holde god avstand, vaske hendene og bli hjemme ut hvis en er syk.

Helene Rakeie ønsker også arrangementet velkommen. Hun oppfordrer til å gå ut sammen med familie og venner som en omgås med i daglige, for det er fortsatt viktig å holde oversikt over sine nærkontakter.

Les også
Disse tiltakene innføres for å redusere smittefaren i utelivet i Arendal