Stridens kjerne: Vabler i kunstgresset i Holta.

Anker til høyesterett

(Lillesands-Posten): Cowis advokat bekrefter at saken ankes. Slik svarer kommunen.

Etter at lagmannsretten konkluderte med at Cowi er erstatningsansvarlig for kunstgressproblemene i Holta, svarte selskapet at de ville studere dommen og vurdere en anke.

Cowis advokat, Are Hunskaar i Advokatfirma DLA Piper Norway DA, bekrefter overfor Lillesands-Posten at saken ankes til høyesterett.

Det er Høyesteretts ankeutvalg som bestemmer om saker skal bli behandlet av landets øverste domstol. Det kreves at en sak vil ha prinsipiell betydning, og nåløyet er trangt.

Hunskaar ba om å få ytterligere spørsmål på e-post. Lillesands-Posten har spurt hvorfor Cowi anker og hvilken sjanse de tenker at saken har for å bli behandlet, men vi har foreløpig ikke fått svar.

Representerer Cowi: Advokat Are Hunskaar i Advokatfirma DLA Piper Norway DA.

Også Lillesand kommune anker saken. Det bestemte formannskapet fredag.

Formannskapet vedtok å anke tapet mot Heldal entreprenør, men ikke mot kunstgressleverandøren Unisport.

– Det er ikke med lett hjerte vi anker saken. Formannskapet er veldig godt fornøyd med dommen fra lagmannsretten og håper den blir stående. Men når signalene fra Cowi er så tydelige på at saken skal ankes, så føler vi at vi ikke har noe valg, sier ordfører Einar Holmer-Hoven.

– Skrekkscenarioet vårt er at Høyesterett skal ta en anke fra Cowi til følge og vi har tapt vår mulighet til å forfølge saken mot dem som har utført arbeidet. Jeg tror ikke sjansene er store, men det finnes en liten mulighet for at man kan konkludere med at prosjekteringen har vært god nok og at det er utførelsen det er noe feil med. Det er denne eventualiteten vi nå demmer opp for, forklarer Einar Holmer-Hoven, som er glad for at det er et enstemmig formannskap som står sammen om vurderingen som nå er gjort i samarbeid med kommunens advokatfirma.