En eldre kvinne reddet seg ut da det begynte å brenne i et hus i Birkenes kommune lørdag morgen. Boligen brant ned til grunnen.
En eldre kvinne reddet seg ut da det begynte å brenne i et hus i Birkenes kommune lørdag morgen. Boligen brant ned til grunnen. Foto: Jørund Flaa

Enebolig brant til grunnen - kvinne reddet seg ut

En eldre kvinne reddet seg ut da det brøt ut brann i en bolig på Mjøllemoen i Birkenes kommune lørdag morgen. Huset brant ned til grunnen.

Politiet fikk melding om husbrannen klokken 06.47 lørdag morgen.

– Mjøllemoen, Birkenes: brann i enebolig. Nødetater på vei, skrev operasjonsleder Per Kristian Klausen på Twitter like før klokken 07.00.

Brant til grunnen

Halvannen time senere melder politiet at brannvesenet har fått kontroll på flammene.

– Ingen personskader, opplyser ny operasjonsleder Audun Eide i politiet til Agderposten.

En eldre kvinne reddet seg ut da det begynte å brenne i et hus i Birkenes kommune lørdag morgen. Boligen brant ned til grunnen.
En eldre kvinne reddet seg ut da det begynte å brenne i et hus i Birkenes kommune lørdag morgen. Boligen brant ned til grunnen. Foto: Jørund Flaa
Brannvesenet driver fortsatt med etterslukking på brannstedet klokken 11.00 lørdag formiddag.
Brannvesenet driver fortsatt med etterslukking på brannstedet klokken 11.00 lørdag formiddag. Foto: Jørund Flaa

Klokken 11.00 er brannmannskapene fremdeles på brannstedet og driver med etterslukking.

Bolighuset har brent helt ned til grunnen, bare to piper står igjen etter den eldre eneboligen på Mjøllemoen i Birkenes kommune. 

Reddet seg ut

Ifølge brannmannskaper på stedet klarte en eldre kvinne å redde seg ut av boligen da det begynte å brenne tidlig lørdag morgen.

Agderposten har snakket med sønnen til kvinnen som reddet seg ut av huset. Han forteller at moren var i ferd med å våkne da hun oppdaget at det brant i huset. 

Kvinnen klarte da å ta seg ut av boligen og fikk varslet familie som bor i nabohuset. 

- Det går bra med henne, heldigvis. Hun er oppskaket, men ikke skadet, sier sønnen til Agderposten. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bare pipene igjen

Den eldre eneboligen ligger like ved riksvei 42, mellom veien og Topdalselva på Grødum ved Mjøllemoen, bare noen kilometer fra kommunegrensa til Kristiansand.  

Det eldre huset var laftet og selv om brannmannskapene var raskt på stedet, hadde flammene allerede fått tak i trekonstruksjonen og huset sto ikke til å redde. 

Søndag formiddag står bare to piper igjen etter bolighuset. Brannvesenet forteller at en brannsikker safe har falt gjennom gulvet og ligger i husets kjeller. Innholdet i denne kan muligens reddes, får Agderposten opplyst.

Polititekniker skal undersøke

Brannmannskapene jobber fremdeles med etterslukking på stedet ved 11.30-tiden lørdag formiddag.  

Klokken 15.15 opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Audun Eide, at teknikere fra politiet trolig ikke vil få undersøkt branntomten før til uken.