KORONAVIRUS: Nytt smittetilfelle påvist. Illustrasjonsfoto Foto: NTB scanpix

Enda ett smittetilfelle er registrert i Arendal

Nok en person har testet positivt på koronaviruset i Arendal. Det er den andre på to dager.

– Vi fikk bekreftet nok et smittetilfelle i går. Vedkommende har hatt nærkontakt med personen som testet positivt dagen før, sier kommuneoverlege i Arendal, Helene B. Rakeie, til Agderposten.

Onsdag 17. juni testet en mann i 20-årene positivt på koronaviruset. Det var det første smittetilfellet i Arendal siden 8. mai. Den unge mannen er bosatt i Arendal.

Les også
Første smittetilfelle i Arendal siden 8. mai

– Smitten er avgrenset

Nå er altså en person i nær relasjon til mannen i Arendal også bekreftet smittet. Begge de smittede sitter i isolasjon.

Kommuneoverlegen ønsker ikke å si noe om kjønn eller alder på den andre smittede, men bekrefter at vedkommende også er bosatt i Arendal.

– Vedkommende har sittet i karantene etter at det første smittetilfellet ble kjent. Begge sitter nå i isolasjon. Smitten fremstår isolert og avgrenset, sier Rakeie.

– Ikke lokalt smittet

Torsdag var man usikre på hvor smitten, til den første av de to, opprinnelig kom fra. Dette har man i løpet av dagen klart å avdekke ved hjelp av smittesporing.

– Vi har fått oversikt og dette, men jeg ønsker ikke å gå ut med mer informasjon på nåværende tidspunkt. Det jeg kan si er at vedkommende ikke er smittet lokalt, sier kommuneoverlegen.

Torsdag ble det kjent at Arendals-rapperen Big Daddy Karsten også er smittet av koronaviruset. Rapperen er bosatt i Oslo og har etter alt å dømme ikke blitt smittet på Sørlandet.

Les intervju med rapperen om hans opplevelse av sykdommen i denne saken: